Τα βρήκαν σκούρα οι scalpers: Τους έχουν μείνει απούλητες οι RTX 4080

Τις οποίες προσπαθούν να επιστρέψουν στα καταστήματα
05 Δεκεμβρίου 2022 13:04
Τα βρήκαν σκούρα οι scalpers: Τους έχουν μείνει απούλητες οι RTX 4080

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι RTX 4080 κάρτες γραφικών φαίνεται πως δεν πουλάνε όπως ενδεχομένως θα ήθελε η Nvidia. Συγκεκριμένα, αρκετό στοκ έχει μένει απούλητο στα ράφια των καταστημάτων, αφού πολλοί gamers βρίσκουν απαγορευτική την τιμή, η οποία ξεπερνά τα $1000.

Κάπως έτσι, οι μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης είναι αυτή τη φορά οι scalpers, οι οποίοι φαίνεται πως τα έχουν βρει σκούρα. Ο λόγος γίνεται για τους επιτήδειους μεταπωλητές που με τη βοήθεια αλγορίθμων αγόραζαν όλο το διαθέσιμο στοκ τα τελευταία χρόνια, μεταπουλώντας το σε ακραία υψηλές τιμές στο eBay και άλλες πλατφόρμες. Το πάρτι της αισχροκέρδειας φαίνεται πως τέλειωσε ωστόσο, όπως μεταφέρει το Videocardz.com.

Αναλυτικότερα, οι scalpers που ρίσκαραν με την RTX 4080, αγοράζοντας όλο το στοκ όταν έφτασε αρχικά στα ράφια των καταστημάτων, παλεύουν τώρα να επιστρέψουν τις κάρτες γραφικών στα καταστήματα από τα οποία τις αγόρασαν. Μεταξύ άλλων το γύρο του διαδικτύου έκανε η ανάρτηση ενός scalper που έμεινε με 6 σφραγισμένες RTX 4080 που δεν ξέρει πλέον τι να κάνει, αφού τεράστιες αλυσίδες του εξωτερικού, όπως το Newegg, έχουν απαγορεύσει τις επιστροφές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ανάρτηση του εν λόγω scalper στο Facebook, ο οποίος ζητά από τον κόσμο να αγοράσει την RTX 4080 στην προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης, όχι από κάποιο κατάστημα με κανονική εγγύηση, αλλά απ' αυτόν. Ο λόγος που «έριξε» τις τιμές; «Η αγορά δεν είναι αυτό που περίμενε».

Φυσικά, με όλο και περισσότερο στοκ να φτάνει καθημερινά στα ράφια των καταστημάτων και το επερχόμενο ντεμπούτο των πιο προσιτών RTX 4070 και RTX 4060 και των Radeon 7900, είναι αβέβαιο αν οι επιτήδειοι μεταπωλητές θα καταφέρουν να τη γλυτώσουν χωρίς ζημιά.