Αυτή είναι η γάτα που μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Γνωρίστε την Flossie με ηλικία μεγαλύτερη από κάθε άλλο άνθρωπο
25 Νοεμβρίου 2022 10:39
Αυτή είναι η γάτα που μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Flossie μοιάζει με μια γλυκύτατη χαδιάρα γάτα αλλά μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες όντας η γηραιότερη γάτα του κόσμου που βρίσκεται στη ζωή. Αυτή τη διάκριση κατέκτησε η μαυροκαφετί γάτα σε ηλικία σχεδόν 27 ετών -για την ακρίβεια 26 ετών και 329 ημερών, η ηλικία που αντιστοιχεί σε 120 ανθρώπινα χρόνια, όπως αναφέρει η νέα καταχώρηση της σελίδας των Guinness World Records

Βέβαια στην ηλικία που έχει φτάσει η γλυκιά Flossie πλέον δεν βλέπει και είναι κουφή. Ήταν αδέσποτη και τριγυρνούσε κοντά σε ένα νοσοκομείο στο Λίβερπουλ όταν και υιοθετήθηκε από εργαζόμενο του νοσοκομείου, εκεί όπου έζησε για 10 χρόνια έως ότου αυτός πέθανε. Μετά τη κηδεμονία της ανέλαβε η αδερφή του, που επίσης έφυγε από τη ζωή όταν η γάτα έφτασε τα 14 της χρόνια. 

Για τα επόμενα τρία χρόνια έζησε με το γιο της προηγούμενης ιδιοκτήτριας έως ότου αναγκάστηκε να την δώσει σε φιλανθρωπική οργάνωση για να έχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα που χρειάζεται όντας ένα ηλικιωμένο ζώο. Μιλώντας στην κάμερα των Ρεκόρ Γκίνες, η τωρινή κηδεμόνας της Vicky Green είπε τα εξής: 

"Ήξερα από την αρχή ότι η Flossie ήταν μια ιδιαίτερη γάτα, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα ζούσα με κάτοχο παγκοσμίου ρεκόρ. Είναι τόσο τρυφερή και παιχνιδιάρα, ιδιαίτερα γλυκό αν σκεφτείς πόσο χρονών είναι. Πάντα ήθελα να δώσω στις γηραιότερες γάτες άνετα γεράματα."

"Μείναμε άναυδοι όταν είδαμε ότι σύμφωνα με τα κτηνιατρικά αρχεία της Flossie ήταν 27 ετών", δήλωσε η συντονίστρια του παραρτήματος της Cats Protection, Naomi Rosling, μετά την απίστευτη ανακάλυψη.

Η γηραιότερη γάτα στην ιστορία

Άλλη γάτα είχε όμως τη χάρη και τα...χρόνια για να ανακηρυχθεί από το ρεκόρ Γκίνες το 2010 ως η γηραιότερη που καταγράφηκε ποτέ στην ιστορία. Λεγόταν "Creme Puff" και είχε καταφέρει να ζήσει για 38 χρόνια και 3 ημέρες, δηλαδή αν ήταν άνθρωπος θα ήταν 221 ετών! Η Creme Puff απεβίωσε το 2005.