Windows 11: Η Microsoft πειραματίζεται με νέες διαφημίσεις στην Έναρξη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Βρέθηκαν σε δοκιμαστική έκδοση του λειτουργικού
09 Νοεμβρίου 2022 19:17
Windows 11: Η Microsoft πειραματίζεται με νέες διαφημίσεις στην Έναρξη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Όπως ανακάλυψε το μέσο Windows Latest, η Microsoft πειραματίζεται με την ιδέα να προσθέσει περισσότερες διαφημίσεις στα Windows 11 στο άμεσο μέλλον.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, στις τελευταίες preview εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος για τα μέλη του Windows Insider προγράμματος ανακαλύφθηκαν διάφορες νέες διαφημίσεις εντός της Έναρξης. Συγκεκριμένα, μια πορτοκαλί κουκίδα εμφανίζεται δίπλα από την εικόνα του λογαριασμού του χρήστη, σα να υπάρχει κάποια ειδοποίηση. Ωστόσο, αντί για ειδοποίηση, το μενού που ανοίγει παραπέμπει τον χρήστη σε μια διαφήμιση.

Για την ώρα ανακαλύφθηκαν διαφημίσεις για την υπηρεσία cloud αποθήκευσης αρχείων της Microsoft, το OneDrive, καθώς και διαφημίσεις για χρήση Microsoft Account στους χρήστες που έκαναν απλή τοπική εγκατάσταση. Η Microsoft χαρακτηρίζει τη λειτουργία ως «χρήσιμα badges», αλλά το πόσο θα τα εκτιμήσουν οι χρήστες μένει να το δούμε στην πράξη, αφού προβάλλονται δίπλα σε χρήσιμες επιλογές, όπως το Sign Out και ίσως να αποπροσανατολίζουν.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως μια και έχουμε να κάνουμε με μια προσθήκη σε δοκιμαστική έκδοση των Windows 11, δεν είναι ακόμη βέβαιο αν η Microsoft θα αποφασίσει να την κρατήσει για όλους τους χρήστες. Αυτό θα εξαρτηθεί από το feedback της κοινότητας και τα εσωτερικά στατιστικά που συγκεντρώνει η εταιρία.

Οι νέες διαφημίσεις των Windows 11 που δοκιμάζει η Microsoft: