Η Olivia Colman αναγνωρίζεται και επίσημα ως μία σύγχρονη βασίλισσα της υποκριτικής

Και πλέον κρατάει ως σκήπτρο της και το Χρυσό Αγαλματίδιο
25 Φεβρουαρίου 2019 07:30
Η Olivia Colman αναγνωρίζεται και επίσημα ως μία σύγχρονη βασίλισσα της υποκριτικής

Η φετινή κούρσα των Όσκαρ τελείωσε, με πολλά από τα αποτελέσματα να τα περιμένουμε και άλλα όχι. Σίγουρα όμως η διάκριση της Olivia Colman με το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου για το αριστουργηματικό The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου δεν αποτελεί έκπληξη!

Έχοντας αποσπάσει μέχρι τώρα ένα BAFTA και μία Χρυσή Σφαίρα για την εξαιρετική της ερμηνεία ως η Υψηλότατη της Αγγλίας αρχές 18ου αιώνα, Άννα, βάδιζε ήδη με αυτοπεποίθηση στην εν λόγω διοργάνωση και όχι άδικα. Χάρη στην υποκριτική της δεινότητα ενσάρκωσε υποδειγματικά μία τόσο ιδιαίτερη φυσιογνωμία αποδεχόμενη την πρόκληση για μία ολική μεταμόρφωση και έναν χαρακτήρα-πρόκληση ανάμεσα στο ρεπερτόριο ρόλων που έχει υποδυθεί στην μέχρι τώρα καριέρα της. Ανεβαίνοντας στην σκηνή του Dolby Theatre, φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε θερμά την οικογένειά της και όλους τους ανθρώπους που την στήριξαν και εξακολουθούν να το κάνουν, απευθυνόμενη με απεριόριστη εκτίμηση και προς τον Γιώργο Λάνθιμο.

Στην ίδια κατηγορία φιγούραραν επίσης τα ονόματα των συναδέλφων της: Yalitza Aparicio ως η ‘Cleodegaria "Cleo" Gutiérrez’ στο ιστορικό δράμα Roma του Alfonso Cuarón, η βετεράνος ηθοποιός Glenn Close ως η Joan Castleman στο The Wife του Björn Runge, η Lady Gaga ως η ‘Ally Maine’ στην πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Bradley Cooper, A Star Is Born, και την Melissa McCarthy ως η Lee Israel στο Can You Ever Forgive Me? της Marielle Heller.

To Βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Regina King που ερμήνευσε την ‘Sharon Rivers’ στο κοινωνικορομαντικό δράμα If Beale Street Could Talk του βραβευμένου με Όσκαρ, σκηνοθέτη του Moonlight (2016), Barry Jenkins. Εν προκειμένω, την εν λόγω θέση διεκδίκησαν επιπλέον οι: Amy Adams ως η ‘Lynne Cheney’ στο βιογραφικό φιλμ Vice, η Marina de Tavira ως η ‘Sofía’ στο Roma, και οι συμπρωταγωνίστριες στην Ευνοούμενη, Emma Stone ως ‘Abigail Masham’ και ‘Rachel Weisz’ ως ‘Sarah Churchill’.