Θα κάνει το Avatar 2 την ίδια επιτυχία με την πρώτη ταινία; - Ο James Cameron απαντάει

“Θα δείξει…”
20 Σεπτεμβρίου 2022 07:58
Θα κάνει το Avatar 2 την ίδια επιτυχία με την πρώτη ταινία; - Ο James Cameron απαντάει

Ο James Cameron έχει στο ιστορικό του δύο από τις πιο εμπορικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Φυσικά αναφερόμαστε στον Τιτανικό, αλλά και το Avatar του 2009, το οποίο Avatar πρόκειται να λάβει τη συνέχειά του, ύστερα από σχεδόν 12 χρόνια. Το εν λόγω φιλμ είναι η πιο εμπορική ταινία στην ιστορία με $2,847,397,339 σε έσοδα και αυτό το νούμερο πρόκειται να μεγαλώσει κι άλλο μιας και θα επιστρέψει στους κινηματογράφους σύντομα.

Ωστόσο, μετά από τόσα χρόνια, ο κόσμος θα επιστρέψει στους κινηματογράφους για να παρακολουθήσει το Avatar: The Way of Water; Ο θρυλικός σκηνοθέτης δίνει τη δική του απάντηση στο The New York Times. Αρχικά, ήδη από το πρώτο trailer -το οποίο μέτρησε 150 εκ. προβολές την πρώτη ημέρα- φάνηκε ότι ο κόσμος είναι «ψημένος» να πάει σινεμά, αλλά ο ίδιος ο Cameron λέει ότι δεν είναι σίγουρος, αν η νέα ταινία θα έχει τόσο μεγάλη απήχηση.

Ανησυχούσα ότι έχω τεντώσει το δέσιμο των Avatar πολύ, μιας και το Avatar 2 έρχεται περίπου 12 χρόνια μετά την πρώτη ταινία. Όλα αυτά μέχρι να δώσουμε το trailer και δούμε ότι έκανε 148 εκατομμύρια προβολές σε 24 ώρες…Υπάρχει αυτή η ελάχιστα εμφανής, αλλά απορημένη αρχή, στην οποία κάποιος είναι σε φάση: "Ουάου, έχουμε να το δούμε πολύ καιρό αυτό, αλλά θυμάμαι πόσο cool ήταν τότε”. Αυτό λέτε να είναι υπέρ μας; Δε γνωρίζω. Υποθέτω ότι θα το μάθουμε σύντομα.

Ο Cameron απάντησε και σε μια μία ερώτηση σχετικά με το εάν το κοινό θα σχετίζονταν ή όχι με τους χαρακτήρες και τη σκηνοθεσία του The Way of Water, δεδομένου ότι έχει περάσει περισσότερο από μια δεκαετία από την πρώτη ταινία. Όπως λέει, δεν είναι σίγουρος ούτε γι’ αυτό και πρόσθεσε ότι αν το Avatar 2 έβγαινε δύο χρόνια μετά το πρώτο φιλμ, θα είχε -θεωρητικά- βομβαρδίσει τις αίθουσες. Αλλά και πάλι, τίποτα δεν είναι σίγουρο τελικά στο Χόλιγουντ.

Ο James Cameron πάτησε πόδι για να γίνει το Avatar όπως ήθελε, αγνοώντας τους πάντες  

Η σύνοψη του Avatar: Way of the Water έχει ως εξής:

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν.

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi και Kate Winslet.

Το Avatar: The Way of Water θα κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους. Εσείς τι πιστεύετε; Ο Κόσμος θα πάει σινεμά να δει το Avatar: The Way of Water ή δεν είναι πλέον τόσο «ψημένος»;