Will Smith: Ζητά συγγνώμη από τον Chris Rock μέσα από νέο video - "Είχα θολώσει εκείνη την ώρα"

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός σπάει τη σιωπή του για την στιγμή που χαστούκισε τον Rock στα Oscars 2022
31 Ιουλίου 2022 16:06
Will Smith: Ζητά συγγνώμη από τον Chris Rock μέσα από νέο video - "Είχα θολώσει εκείνη την ώρα"

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το περιστατικό στα Oscars 2022, ο Will Smith βγαίνει ξανά δημόσια και σπάει τη σιωπή του μέσα από ένα βίντεο που ανήρτησε στα social media του. Σε αυτό ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός για το "King Richard" ζητάει συγγνώμη από τον Chris Rock για το περιβόητο χαστούκι, δηλώνοντας ότι είναι "βαθύτατα μετανιωμένος". 

Τους τελευταίους μήνες έχω κάνει πολλές σκέψεις και προσωπική δουλειά. Ρωτήσατε πολλές σωστές ερωτήσεις και ήθελα να πάρω το χρόνο μου να τις απαντήσω. λέει ο Smith και μιλώντας για την στιγμή του χαστουκιού: 

Είχα θολώσει σε εκείνο το σημείο. Είναι όλα θολά. Προσπάθησαν α επικοινωνήσω με τον Chris και το μήνυμα που έλαβα είναι πως δεν είναι έτοιμος να μιλήσει και όταν είναι έτοιμος, θα μου απαντήσει. Οπότε θα σου πω αυτό Chris, σου ζητάω συγγνώμη. Η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη και είμαι εδώ όποτε είσαι έτοιμος να μιλήσεις. 

Σε ένα άλλο σημείο του βίντεο ζητάει συγγνώμη από τη μητέρα του Ροκ και τον αδερφό του Τόνι Ροκ, καθώς είχαν συνεργαστεί στη sitcom σειρά "All of Us". 

Δείτε το βίντεο-συγγνώμη του Will Smith: 

Ακούγεται να λέει τα εξής: 

Πέρασα τους τελευταίους τρεις μήνες παίζοντας ξανά και ξανά στο μυαλό μου και προσπαθώντας να καταλάβω την πολυπλοκότητα όσων συνέβησαν εκείνη τη στιγμή. Και δε θα τα αραδιάσω όλα εκείνα τώρα αλλά θέλω να πω σε όλους εσάς πως δεν υπάρχει κανένα κομμάτι του εαυτού μου που νομίζει ότι ήταν ο σωστός τρόπος να συμπεριφερθώ εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι μου πιστεύει ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος να χειριστείς ένα συναίσθημα ασέβειας ή προσβολής. 

Απαντάει επίσης στο ερώτημα εάν η Jada του είπε να κάνει κάτι για το αστείο του Ροκ, με τον ίδιο να αποκαλύπτει πως η Jada δεν είχε καμία ανάμειξη και δεν του είπε τίποτα. "Ήταν μια δική μου απόφαση, βάσει των εμπειριών μου και της ιστορίας μου με τον Chris. Η Jade δεν έφταιγε."

Ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια για την αρνητική δημοσιότητα που εισέπραξαν, αλλά και από τους συνυποψήφιους του τη βραδιά των Oscars: Βλέπω σαν να είναι τώρα τα μάτια του Questlove γιατί συνέβη στην απονομή του Questlove. Kαι είναι κάτι που μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ανάμεσα στις πιο μαύρες στιγμές στην ιστορία των Oscars -κατά πολλούς- είναι αυτή που ο Will Smith χαστούκισε τον Chris Rock σε ζωντανή μετάδοση την ώρα της 94ης Τελετής Απονομής. Το περιστατικό έλαβε χώρα αφότου ο Rock είχε πει ένα αστείο για τη σύζυγό του Smith, Jada Pinkett-Smith. 

Λόγω του ότι πάσχει από αλωπεκία ένα αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί βαρύτατη τριχόπτωση, το αστείο δεν άρεσε στην Pinkett-Smith κάτι που οδήγησε τον Will Smith στο να σηκωθεί από την καρέκλα του και να χαστουκίσει τον Rock, παγώνοντας τόσο τους παρευρισκόμενους όσο και τα εκατομμύρια κόσμου που παρακολουθούσε το event. 

Έκτοτε η καριέρα του Smith δεν είναι στα καλύτερά της με projects όπως το Bad Boys 4 και το "Emancipation" από την Apple να έχουν λάβει καθυστέρηση. Παράλληλα έχει αποκλειστεί από την Ακαδημία για τα επόμενα 10 χρόνια.