Sylvester Stallone: Ζητά πίσω τα δικαιώματα των Rocky ταινιών από τον παραγωγό τους

Και μάλλον δε θα μασήσει τα λόγια του, ούτε και τις γροθιές του
18 Ιουλίου 2022 23:13
Sylvester Stallone: Ζητά πίσω τα δικαιώματα των Rocky ταινιών από τον παραγωγό τους

Μπορεί το όνομα του Sylvester Stallone να είναι συνώνυμο για πάνω από 50 χρόνια με αυτό του Rocky Balboa, όμως τα δικαιώματα των ταινιών δεν ανήκουν στον μεγάλο αστέρα τους. 

Τώρα, ο 76χρονος σταρ καλεί δημόσια στους δύο αυθεντικούς παραγωγούς να του αποδώσουν, το "λίγο από αυτό που έχει απομείνει" από τα δικαιώματα του "Rocky" franchise. Ο λόγος για τους Irwin Winkler και Robert Chartoff, οι οποίοι ήταν παραγωγοί από το πρώτο "Rocky" του 1976 και σε όλα τα μετέπειτα sequels, αλλά και τα sequel-spinoffs δηλαδή τα Creed και Creed II

Ειδικά για την περίπτωση του Winkler, ο Σταλόνε του τα έχει μαζεμένα από ότι φαίνεται καθώς τον αποκάλεσε "παράσιτο" και "φίδι" για την εμμονή του, καθώς του απαγορεύει έτσι από το να μεταβιβάσει μέρος των δικαιωμάτων των Rocky ταινιών στα παιδιά του. 

Ανήρτησε για αυτόν τον λόγο μια φωτογραφία στο Instagram του, με ένα διόλου κολακευτικό πορτραίτο του Winkler που τον απεικονίζει σαν φίδι γράφοντας μεταξύ άλλων: 

Θα ήθελα πολύ να μου δώσει πίσω λίγα από τα δικαιώματα που έχουν απομείνει, πριν τα μεταβιβάσεις μόνο στα παιδιά σου, θεωρώ πως θα ήταν μια δίκαιη κίνηση από έναν 93χρονο κύριο. Μου τρώει τη ψυχή επειδή θα ήθελα να αφήσω κάτι από τον Rocky στα παιδιά μου. 

Η ανάρτηση του Σταλόνε στο Instagram: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone)

Παρά το ότι ο "Sly" έχει τα credits για την δημιουργία του χαρακτήρα του Ρόκι Μπαλμπόα δεν του δόθηκαν ποτέ credits παραγωγού, μέχρι το Creed του 2015. 

Σύμφωνα με εκτίμηση του Variety, ο Stalone είχε λάβει αμοιβή περίπου $75.000 συν τα μπόνους των κερδών της ταινίας, που έφτασαν συνολικά τα $2.5 εκατομμύρια για την πρώτη ταινία. Όπως είχε δηλώσει δεν είχε θέσει το θέμα κατοχής των δικαιωμάτων τότε επειδή: "Υπήρχε ένα είδους επιχειρηματικού ηθικού κώδικα, όχι όπως τώρα, αλλά εκείνη την εποχή, δεν πείραζες τα φτερά της κότας με τα χρυσά αυγά.

Τον Απρίλιο του 2021, ο Σταλόνε ανακοίνωσε και επίσημα πως κρεμάει τα γάντια και αποσύρεται από τον εμβληματικό ρόλο που του χάρισε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, δύο για το "Rocky" (Α' Ανδρικού, Καλύτερου Σεναρίου) και μια για το "Creed" (Β' Ανδρικού Ρόλου). 

Τo Creed 3 θα είναι η πρώτη ταινία του "σύμπαντος" των Ρόκι ταινιών, που δε θα συμμετέχει ο Sylvester Stallone και είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στις 23 Νοεμβρίου του 2022.