Σάρωσαν τα βραβεία Ίρις οι ταινίες του Cinobo, Μαγνητικά Πεδία, Αγέλη Προβάτων και Feathers

Σε συνολικά επτά κατηγορίες των βραβείων Ίρις βραβεύτηκαν οι τρεις υποψήφιες ταινίες διανομής Cinobo στη χθεσινοβραδινή τελετή
10 Ιουνίου 2022 13:31
Σάρωσαν τα βραβεία Ίρις οι ταινίες του Cinobo, Μαγνητικά Πεδία, Αγέλη Προβάτων και Feathers

Τα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου σάρωσαν τρεις ταινίες που φιλοξενούνται στο Cinobo, τη streaming υπηρεσία των σινεφίλ και όχι μόνο, και συγκεκριμένα τα "Μαγνητικά Πεδία" σε σκηνοθεσία Γιώργου Γούση, "Αγέλη Προβάτων" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανελλόπουλου και "Feathers" του Ομαρ Ελ Ζοχάιρι.


Αθήνα, 9 Ιουνίου 2022 — Τα Μαγνητικά Πεδία, η Αγέλη Προβάτων και το Feathers, τρεις ταινίες που το Cinobo έχει τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό αυτή τη χρονιά, θριάμβευσαν στη 13η τελετή απονομής των Βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Θέατρο Άλσος, αποσπώντας συνολικά επτά βραβεία.

Τα Μαγνητικά Πεδία αποδείχτηκαν οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς, αποσπώντας 5 βραβεία: Μουσικής για τον Λευτέρη Βολάνη, Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Έλενα Τοπαλίδου, Σεναρίου για τους Γιώργο Γούση, Έλενα Τοπαλίδου και Αντώνη Τσιοτσιόπουλο, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη για τον Γιώργο Γούση, και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Έχοντας ήδη ξεχωρίσει στο περσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, κι εκεί με τον αριθμό-ρεκόρ των 6 βραβείων -μεταξύ των οποίων και τον Χρυσό Αλέξανδρο, η ταινία του Γιώργου Γούση με πρωταγωνιστές την Έλενα Τοπαλίδου και τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο προβάλλεται για 4η εβδομάδα στις ελληνικές αίθουσες έχοντας ήδη ξεπεράσει τα 14.000 εισιτήρια, και συνεχίζει να μαγνητίζει το κοινό.

Η Αγέλη Προβάτων απέσπασε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Άρη Σερβετάλη. Η περιπέτεια του καλοκαιριού, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανελλόπουλου, με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Λάλο, Άρη Σερβετάλη, Γιάννη Βασιλώττο και Λευτέρη Πολυχρόνη, ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη δική της κινηματογραφική πορεία, μετά τη βράβευση με το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2021, και έρχεται στις αίθουσες από το Cinobo και τη Danaos Films στις 23 Ιουνίου.

Το Feathers του Ομάρ Ελ Ζοχάιρι απέσπασε το Βραβείο Ταινίας Ελληνικής Μειοψηφικής Συμπαραγωγής εξ ημισείας με την ταινία .dog. Το αντισυμβατικό δράμα με στοιχεία σουρεαλιστικού χιούμορ, αποκαλύπτει πικρές αλήθειες για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη αιγυπτιακή κοινωνία, κι έρχεται στα τέλη του Αυγούστου στους κινηματογράφους από το Cinobo, με τον ελληνικό τίτλο "Φτερά και Πούπουλα'.

Tags: