Στημένη η νίκη του Zack Snyder's Justice League στα Oscars 2022;

Το "Fan Favourite" Όσκαρ που έλαβε αμφισβητείται από ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ
13 Μαΐου 2022 11:51
Στημένη η νίκη του Zack Snyder's Justice League στα Oscars 2022;

Φέτος τα Oscars εγκαινίασαν μια νέα κατηγορία αυτή του "Fan Favourite", όπου το κοινό μέσα από το Twitter θα ψήφιζε την αγαπημένη του ταινία, δίνοντας έτσι "φωνή" στους fans. Για πρώτη φορά αυτό το Όσκαρ απέσπασε το "Zack Snyder's Justice League" νικώντας το -για πολλούς μήνες πριν- φαβορί "Spider-Man: No Way Home", ενώ πάλι ο Zack Snyder απέσπασε το "Cheer Moment" βραβείο για το "Army of the Dead".  

Η εγκυρότητα της νίκης του σκηνοθέτη Zack Snyder αμφισβητείται όμως χάρη σε ένα ρεπορτάζ του The Wrap, το οποίο αναφέρει πως τόσο το "Fan Favourite" όσο και το "Cheer Moment" βραβείο της Ακαδημίας στήθηκε από bots. 

Ένα analytics εργαλείο ονόματι Tweetbinder αναφέρει ότι οι περισσότεροι ψήφοι και στις δύο ψηφοφορίες έγιναν από αυτόματα προγράμματα που έριχναν κατά χιλιάδες ψεύτικες ψήφους. Μάλιστα, ο David Kirsch, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Maryland που μελετά τα fan bots, κάνει λόγο για τους λογαριασμούς που ψήφισαν υπέρ της ταινίας του Snyder ότι "σίγουρα δεν μοιάζουν να έγιναν από ανθρώπινο χέρι", χωρίς να αποκλείει ότι όλα τους είναι bots βέβαια. 

Ένας insider της Ακαδημίας αναφέρει ότι είχαν τεθεί διάφορες δικλείδες ασφαλείας όπως 20 ψήφοι ανά Twitter λογαριασμό, λογαριασμοί που είχαν δημιουργηθεί λιγότερο από 24 ώρες δεν ψήφιζαν και τα αποτελέσματα συμπεριλάμβαναν τους ψήφους από το site της Ακαδημίας, που έδειχνε το "Army of the Dead" ως τον σίγουρο νικητή. 

Η Ακαδημία από την πλευρά της δεν αλλάζει στάση και εμμένει στην εγκυρότητα της ψηφοφορίας, χωρίς να έχει σχολιάσει επίσημα το γεγονός.