Το The Batman σάρωσε και στο HBO Max – Πρώτα νούμερα τηλεθέασης για το streaming ντεμπούτο

Όσον αφορά την Αμερική
27 Απριλίου 2022 00:06
Το The Batman σάρωσε και στο HBO Max – Πρώτα νούμερα τηλεθέασης για το streaming ντεμπούτο

Όπως φαίνεται, η Warner Bros. πρέπει να είναι αρκετά ικανοποιημένη με την τρομερή επιτυχία που κατάφερε να γνωρίσει το The Batman τόσο στις κινηματογραφικές αίθουσες όσο και στη streaming υπηρεσία της.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέχρι σήμερα η νέα ταινία του σκοτεινού ιππότη με πρωταγωνιστή τον Robert Pattinson έχει γεμίσει τα ταμεία με 367 εκατομμύρια δολάρια από τις εισπράξεις των εισιτηρίων για τις αμερικανικές αίθουσες, με άλλα 754 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Συγχρόνως, η ταινία του Matt Reeves τα πήγε περίφημα και στο HBO Max, όπως προκύπτει από τα πρώτα νούμερα τηλεθέασης για το streaming ντεμπούτο, τα οποία μόλις δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εταιρία στατιστικών Samba TV.

Αναλυτικότερα, το The Batman που προβλήθηκε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους στις 18 Απριλίου, έφτασε 45 ημέρες μετά στην online υπηρεσία της εταιρίας, αφού η Warner άλλαξε τελικά στρατηγική. Η καθυστέρηση αυτή, όμως, δεν πτόησε τους τηλεθεατές, αφού η ταινία τα πήγε καλύτερα από τις περσινές κυκλοφορίες που είχαν κάνει ταυτόχρονο ντεμπούτο σε streaming και αίθουσες. Συγκεκριμένα, το The Batman προβλήθηκε 4.1 εκατομμύρια φορές από τα νοικοκυριά της Αμερικής με smart TVs μέσα στις πρώτες του επτά ημέρες στο HBO Max. Συγκριτικά, το The Suicide Squad είχε αγγίξει τις 3.5 εκατομμύρια προβολές, το Wonder Woman 1984 και το The Matrix Resurrections τις 3.2 εκατομμύρια προβολές και τέλος το DUNE είχε φτάσει τις 2.3 εκατομμύρια προβολές, παρόλο που όλα είχαν κυκλοφορήσει από την πρώτη μέρα στην πλατφόρμα. Για την ιστορία, η μόνη ταινία που τα είχε πάει καλύτερα στο HBO Max μέσα στην πρώτη της εβδομάδα είναι το Mortal Kombat, το οποίο είχε 4.3 εκατομμύρια προβολές.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα νούμερα αυτά δεν περιλαμβάνουν τις θεάσεις σε φορητές συσκευές, οπότε οι πραγματικοί αριθμοί τηλεθέασης είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτεροι.

Για την ιστορία, το 2021 η Warner Bros. είχε δοκιμάσει να κυκλοφορεί ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στις streaming υπηρεσίες τις ταινίες της, κάτι που αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις από τους μεγάλους αστέρες του Hollywood. Τελικά, η εταιρία κατέληξε στη λύση των 45 ημερών καθυστέρησης, όπως και συνέβη στην προκειμένη περίπτωση με το Batman, η οποία φαίνεται να είναι και η χρυσή τομή, όπως δείχνει η εμπορική και η streaming πορεία της ταινίας.