Μπάχαλο με HBO Max και Warner Bros: Οι μεγάλοι αστέρες ζητούν αποζημιώσεις

Οι Gal Gadot και Patty Jenkins έλαβαν $10 εκατομμύρια για την μετακόμιση του Wonder Woman 1984
09 Δεκεμβρίου 2020 20:18
Μπάχαλο με HBO Max και Warner Bros: Οι μεγάλοι αστέρες ζητούν αποζημιώσεις

Μια αναμπουμπούλα στη βιομηχανία από άκρη σε άκρη έχει προκαλέσει το πλάνο της Warner Bros. για υβριδική κινηματογραφική και streaming διάθεση όλων των ταινιών της για το 2021, μέσα από το HBO Max. Οι ανησυχίες είναι πολλές φυσικά για το μέλλον του παραδοσιακού σινεμά, όμως ανάμεσα σε αυτές είναι και οι αποζημιώσεις που θα πρέπει να λάβουν οι συντελεστές αυτών των ταινιών μιας και δε θα φέρουν τα αναμενόμενα έσοδα λόγω της μειωμένης προσέλευσης στο box office. 

Tο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της New York Times αναφέρει πως η αμφιλεγόμενη κίνηση θα έχει αντίκτυπο σε κάποιους από τους αστέρες που στεγάζονται στη Warner Bros. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι Keanu Reeves (The Matrix 4) και Will Smith οι οποίοι δεν έλαβαν αποζημίωση ακόμα -αν και μπορούν να το διαπραγματευτούν μελλοντικά.

Βέβαια αρκετές εταιρίες παραγωγής και εκπροσώπησης ταλέντων σκέφτονται να κινηθούν μαζικώς νομικά ενάντια στο στούντιο παραγωγής, όπως για παράδειγμα η Legendary Entertainment που βρίσκεται πίσω από τα "Dune" και "Godzilla vs. Kong". H εν λόγω εταιρία παραγωγής μάλιστα ήταν έτοιμη να πουλήσει το Godzilla vs Kong στο Netflix για περίπου $250 εκατομμύρια, όμως η WarnerMedia μπλόκαρε την εξαγορά. 

Το σίγουρο είναι πως η ξαφνική ριζοσπαστική κίνηση της Warner Bros. εκνεύρισε πολλούς στη βιομηχανία, καθώς δεν ειδοποιήθηκε κανένας πριν προβεί σε αυτή. Εκτός από τους συντελεστές του Wonder Woman 1984 και συγκεκριμένα τις Patty Jenkins και Gal Gadot, οι οποίες για αυτήν την μετακόμιση λέγεται ότι έλαβαν επιπλέον $10 εκατομμύρια δολάρια έκαστος ύστερα από διαπραγματεύσεις. 

Το Variety με τη σειρά του μεταδίδει πως η Warner Bros. εξετάζει ένα σχέδιο ώστε να πληρώσει τους μεγάλους αστέρες και σκηνοθέτες της που θα επηρεαστούν από την υπόθεση του HBO Max. Σφοδρές αντιδράσεις υπήρξαν από τους εκπροσώπους πασίγνωστων ηθοποιών όπως οι Smith, Reeves, Denzel Washington, Margot Robbie και Angelina Jolie που αμφισβητούν την κίνηση και διερωτώνται γιατί δεν έλαβαν την ίδια αντιμετώπιση με την Gal Gadot. 

Πριν μερικές μέρες ο σκηνοθέτης των Inception, Interstellar και Tenet, Christopher Nolan, σταθερός συνεργάτης της Warner και υπέρμαχος του παραδοσιακού σινεμά καταδίκασε αυτή την κίνηση μιλώντας με σκληρά λόγια. Για όλες τις εξελίξεις επί του θέματος μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.