Το Fantastic Beasts 3 δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει το αρνητικό ρεκόρ στο box office

Αβέβαιο το μέλλον της σειράς
25 Απριλίου 2022 09:13
Το Fantastic Beasts 3 δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει το αρνητικό ρεκόρ στο box office

Η απογοητευτική πορεία του Fantastic Beasts 3 στο box office συνεχίζεται, αφού το The Bad Guys της DreamWorks κατάφερε να το εκθρονίσει στην Αμερική.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η animated κωμωδία κατέλαβε την πρώτη θέση στο αμερικανικό box office, γεμίζοντας τα ταμεία με 24 εκατομμύρια δολάρια από 4,009 κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ. Από την άλλη, στο δεύτερό της Σαββατοκύριακο, η νέα prequel ταινία του πασίγνωστου Harry Potter franchise κατέγραψε μεγάλη πτώση 67%, συγκεντρώνοντας 14 εκατομμύρια δολάρια και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Μέχρι σήμερα, το Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore έχει βγάλει 67 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office και συνεχίζει την χειρότερη πορεία από οποιαδήποτε άλλη ταινία του franchise. Συγκριτικά, το πρώτο Fantastic Beasts and Where to Find Them του 2016 είχε βγάλει στην ίδια χρονική περίοδο στο εγχώριο box office 156 εκατομμύρια δολάρια.

Κοιτάζοντας τα παγκόσμια δεδομένα, αν λάβουμε υπόψη τις 24,617 αίθουσες στις 67 χώρες που προβάλλεται, το Fantastic Beasts 3 έχει βγάλει μέχρι σήμερα 280 εκατομμύρια δολάρια στο διεθνές box office και έχει αρκετό δρόμο να διανύσει ακόμα για να φτάσει τον τελικό απολογισμό των 814 εκατομμυρίων της πρώτης ταινίας.

Μετά, λοιπόν, το χειρότερο άνοιγμα από κάθε άλλη κυκλοφορία του Harry Potter στην ιστορία, περισσότερα για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ, το The Secrets of Dumbledore δεν κατάφερε κάποια ανατροπή ούτε μέσα στην δεύτερη εβδομάδα του.

Πλέον, λοιπόν, το μέλλον της σειράς μοιάζει αβέβαιο, αφού όπως σας είχαμε ενημερώσει η πορεία της τρίτης ταινίας θα καθόριζε αν θα υπάρξουν περεταίρω sequels.

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή ίσως να μην αποτελεί τρομερή έκπληξη για πολλούς, αφού τελευταία το franchise έχει ταλαιπωρηθεί και από διάφορες αντιπαραθέσεις. Μεταξύ άλλων ο Johnny Depp αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά την υπόθεση με την πρώην γυναίκα του Amber Heard, με την οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα δικαστήρια. Συγχρόνως, ο συμπρωταγωνιστής Ezra Miller φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα τελευταία, μπλέκοντας σε καυγάδες και καταρρέοντας στα γυρίσματα άλλων σειρών της εταιρίας. Η μεγαλύτερη όμως αντιπαράθεση αφορά τη δημιουργό της σειράς J.K. Rowling, στην οποία έχει ασκηθεί έντονη κριτική σχετικά με διάφορα σχόλια που έχει κάνει για τα τρανσέξουαλ άτομα.