Αβέβαιο αν θα υπάρξει και άλλη Fantastic Beasts ταινία – Εξαρτάται από την πορεία του 3

Το οποίο καταφθάνει προσεχώς στις αίθουσες
13 Απριλίου 2022 15:10
Αβέβαιο αν θα υπάρξει και άλλη Fantastic Beasts ταινία – Εξαρτάται από την πορεία του 3

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety, είναι πλέον αβέβαιο αν θα υπάρξει 4η και 5η Fantastic Beasts ταινία, όπως ήταν τα μέχρι τώρα πλάνα. Συγκεκριμένα, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Warner Bros. περιμένουν να δουν πως θα διαμορφωθεί η εμπορική πορεία του Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, πριν να πάρουν την απόφαση για το αν θα δοθεί πράσινο φως στα sequels ή όχι.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που σίγουρα δε θα μπορούσε να προβλέψει κάποιος πριν μερικά χρόνια, αφού το Harry Potter ήταν ένα από τα επιτυχημένα franchises της Warner Bros, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και γεμίζοντας τα ταμεία με αμέτρητα χρήματα. Έτσι, μετά την κυκλοφορία του Ηarry Potter and the Deathly Hallows: Part Two, η Warner Bros και η συγγραφέας J.K. Rowling ξεκίνησαν να αναζητούν τρόπους για να συνεχιστεί το franchise.

Η λύση που δόθηκε ήταν το Fantastic Beasts and Where To Find Them, μια ταινία που ξεκίνησε μια νέα prequel σειρά, λαμβάνοντας θετικές κριτικές και ξεπερνώντας τα 800 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως σε εισπράξεις. Ωστόσο, το δεύτερο κεφάλαιο, το Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald έλαβε πολύ αρνητικές κριτικές από τους fans και έγινε η Harry Potter ταινία με τα λιγότερα έσοδα.

Από τότε το franchise έχει ταλαιπωρηθεί και από διάφορες αντιπαραθέσεις. Μεταξύ άλλων ο Johnny Depp αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά την υπόθεση με την πρώην γυναίκα του Amber Heard, με την οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα δικαστήρια. Συγχρόνως, ο συμπρωταγωνιστής Ezra Miller φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα τελευταία, μπλέκοντας σε καυγάδες και καταρρέοντας στα γυρίσματα άλλων σειρών της εταιρίας. Η μεγαλύτερη όμως αντιπαράθεση αφορά τη δημιουργό της σειράς J.K. Rowling, στην οποία έχει ασκηθεί έντονη κριτική σχετικά με διάφορα σχόλια που έχει κάνει για τα τρανσέξουαλ άτομα.

Όπως επισημαίνει, λοιπόν, το Variety, όλα αυτά έχουν θολώσει τόσο πολύ τα νερά που το μέλλον του Fantastic Beasts franchise είναι πλέον αβέβαιο. Για την ώρα δεν έχει γραφτεί κάποιο script για την τέταρτη ταινία και οι πηγές του μέσου αναφέρουν πως το στούντιο περιμένει να δει ποια θα είναι η εμπορική πορεία του νέου κεφαλαίου για να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει κάποια συνέχεια ή όχι.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε πως το Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες, σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου.