Ετοιμάζονται σαρωτικές αλλαγές στην DC - Το νέο πλάνο της Warner Bros. Discovery για να ανταγωνιστεί τη Marvel

Οι νέοι ιδιοκτήτες της Warner θέλουν να ξηλώσουν την τωρινή μορφή της DC Entertainment
15 Απριλίου 2022 10:14
Ετοιμάζονται σαρωτικές αλλαγές στην DC - Το νέο πλάνο της Warner Bros. Discovery για να ανταγωνιστεί τη Marvel

Μετά την κολοσσιαία συγχώνευση των Warner Bros. και Discovery αξίας $43 δισ., οι νέοι ιδιοκτήτες και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας θέλουν να ξηλώσουν την DC Entertainment και να προχωρήσουν σε μια ολική επαναφορά της, ούτως ώστε να ανταγωνιστεί πιο σκληρά την Marvel Studios. 

Το αποκλειστικά δημοσίευμα του Variety αναφέρει ότι βάσει πολλαπλών πηγών τόσο ο CEO της Warner Bros. Discovery, David Zaslav, όσο και η κορυφαία ηγεσία της παίζουν με την ιδέα να την μετατρέψουν σε μια σταθερή και αυτόνομη παραγωγό περιεχομένου. Μια τέτοια κίνηση φυσικά θα είχε αντίκτυπο στα μελλοντικά κινηματογραφικά σχέδια της Warner Bros. Pictures, τις streaming σειρές της Warner Bros. Television αλλά και ολόκληρου του δημιουργικού τμήματος της DC, σε μια στοχευμένη προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά της από τον κόσμο των σούπερ ηρώων. 

Λίγο πριν κλείσει το deal της Warner Bros. Discovery ο Zaslav έψαχνε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υποψήφιους για τη δημιουργία και την συντήρηση blockbuster ταινιών, με απώτερο σκοπό να βρεθεί ένας αντί-Kevin Feige της Marvel. Μια από τους υποψήφιους ήταν η Emma Watts πρώην κορυφαίο στέλεχος των 20th Century και Paramount αλλά δε φαίνεται να θέλει το πόστο. 

Μια άλλη πηγή αναφέρει ότι ο Zaslav δεν ήθελε τόσο έναν δημιουργικό γκουρού αλλά κάποιον με ένα τέτοιο ρεζουμέ που θα μπορεί να τρέχει αρμονικά τα διάφορα τμήματα της DC. Ακόμη insiders πιστεύουν ότι η επιτυχία της τεράστιας συγχώνευσης θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στο εάν θα ξεκλειδωθεί όλο η δυναμικότητα των χαρακτήρων της DC Comics. Παρά το ότι η DC Films έχει πετύχει με τα "Aquaman" και πρόσφατα το "The Batman" της λείπει μια συνεπής και καθαρή στρατηγική στο brand της. 

Η Warner Bros. Discovery πιστεύει ότι έχουν παραγκωνιστεί κορυφαίοι χαρακτήρες της όπως ο Superman και πρέπει να τους αναζωογονήσει -και πολύ άργησε να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο. 

Φέρνει ως τρανό παράδειγμα το "Joker" του Todd Phillips ενός δευτεροκλασάτου χαρακτήρα για την DC και το πως θα πρέπει να γίνεται η εκμετάλλευση των χαρακτήρων -εδώ αναφέρεται και η Harley Quinn της Margot Robbie. 

Τελευταία η DC κατάφερε κι άλλη μια επιτυχία στο streaming/τηλεοπτικό τοπίο με το Peacemaker του HBO Max, ενώ ετοιμάζει σειρές για τον Penguin του Colin Farrell και το Arkham Asylum. Εκτός από τα comics η Warner Bros. Discovery θεωρεί ότι θα πρέπει να ενισχύσουν και το gaming τμήμα της. Ο επικεφαλής της DC Films, Walter Hamada είναι ένα πρόσωπο που έχει αποδείξει τις ικανότητές του καθώς από τότε που ανέλαβε το καράβι του DCEU πλέει πιο ήρεμα. Σύμφωνα με τους insiders το συμβόλαιό του λήγει στα τέλη του 2023 και ο Zaslav ίσως να θέλει να τον κρατήσει. 

Τα επόμενα κινηματογραφικά ραντεβού της DC έχουν ως εξής: 

BLACK ADAM - 21 Οκτωβρίου 2022

Shazam! Fury of the Gods - 16 Δεκεμβρίου 2022

Aquaman 2 - 17 Μαρτίου 2023

The Flash - 23 Ιουνίου 2023