Will Smith: Η Ακαδημία μίλησε – Εκτός Oscars για τα επόμενα 10 χρόνια

Τιμωρείται ο βραβευμένος ηθοποιός
09 Απριλίου 2022 09:43
Will Smith: Η Ακαδημία μίλησε – Εκτός Oscars για τα επόμενα 10 χρόνια

Μετά το πλέον περιβόητο χαστούκι στον Chris Rock κατά τη διάρκεια της 94ης τελετής απονομής των Oscars 2022, η Ακαδημία έρχεται τώρα να τιμωρήσει τον Will Smith, ο οποίος δε θα μπορεί να παρευρεθεί ξανά για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος και CEO της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών & Επιστημών δήλωσε:

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε πως για μια περίοδο 10 ετών που ξεκινά από τις 8 Απριλίου 2022, ο κ. Smith δεν θα επιτρέπεται να παρακολουθεί εκδηλώσεις ή προγράμματα της Ακαδημίας, αυτοπροσώπως ή εικονικά, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των βραβείων Όσκαρ.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε πριν μερικές ώρες, κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης της Ακαδημίας, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 18 Απριλίου, αλλά τελικά έλαβε χώρα νωρίτερα, όταν ο Will Smith ανακοίνωσε ο ίδιος την παραίτησή του, όπως σας είχαμε ενημερώσει.

Η συγνώμη της Ακαδημίας των Όσκαρ

Μάλιστα, το γράμμα της Ακαδημίας ζητά συγνώμη, τονίζοντας:

Τα 94α Όσκαρ προορίζονταν ως μια γιορτή για τα πολλά άτομα στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τον περασμένο χρόνο. Ωστόσο, αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά που είδαμε να εκθέτει ο κ. Smith επί σκηνής.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μας εκπομπής, δεν διευθετήσαμε επαρκώς την κατάσταση στην αίθουσα. Λυπούμαστε για αυτό. Ήταν μια ευκαιρία για εμάς να δώσουμε το παράδειγμα για τους καλεσμένους, τους θεατές και την οικογένεια της Ακαδημίας σε όλο τον κόσμο, και δεν τα καταφέραμε — όντας απροετοίμαστοι για το πρωτόγνωρο.

Μπορεί ο Will Smith να κερδίσει ξανά Όσκαρ;

Σύμφωνα με το CNN, μια πηγή κοντά στην Ακαδημία με απευθείας γνώση των κανόνων αποκάλυψε πως ο Will Smith μπορεί ξανά στο μέλλον και κατά τη διάρκεια της 10ετους αυτής απαγόρευσης να κερδίσει Όσκαρ. Συγκεκριμένα, επισημαίνει πως «οι κανόνες συμπεριφοράς» που θα εφαρμοστούν μετά τη σημερινή απόφαση «δεν ισχύουν και για την επιλογή των βραβείων».

Η παράδοση που θα σπάσει

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η 10ετής απουσία του Will Smith από τις επόμενες τελετές απονομής των Όσκαρ θα έχει ως αποτέλεσμα να σπάσει μια παράδοση. Συγκεκριμένα, συνηθίζεται ο νικητής του βραβείου Α’ Ανδρικού Ρόλου της προηγούμενης χρόνιας να παρουσιάζει τους επόμενους υποψήφιους. Μιας και ο Smith δε μπορεί πλέον να παρευρεθεί, αναγκαστικά η Ακαδημία θα βρει κάποιον άλλο ηθοποιό για να καλύψει το κενό.