Will Smith: Παραιτείται από την Ακαδημία - Τα όσα είπε στην ανακοίνωσή του

Αποδέχεται τις επιπτώσεις των πράξεων του ύστερα από το χαστούκι στα Oscars 2022
02 Απριλίου 2022 18:29
Will Smith: Παραιτείται από την Ακαδημία - Τα όσα είπε στην ανακοίνωσή του

Την απόφασή του να παραιτηθεί από μέλος της Ακαδημίας των Oscars ανακοίνωσε ο Will Smith, ύστερα από το χαστούκι που έριξε στον κωμικό Chris Rock κατά τη διάρκεια της 94ης Τελετής Απονομής. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε φάνηκε μετανιωμένος για τις πράξεις του καθώς, όπως λέει, "πρόδωσε την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας" και χαρακτηριστικά αναφέρει: 

"Απάντησα απευθείας στο πειθαρχικό κάλεσμα της Ακαδημίας και θα δεχτώ πλήρως και όλες τις συνέπειες της συμπεριφοράς μου. Οι πράξεις μου στην παρουσίαση των 94ων Βραβείων της Ακαδημίας ήταν σοκαριστικές, επίπονες και αδικαιολόγητες. Η λίστα με αυτούς που πλήγωσα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει τον Chris, την οικογένειά μου, πολλούς από τους καλούς μου φίλους και τους αγαπημένους μου, όλους όσους παρευρέθηκαν και το παγκόσμιο κοινό στο σπίτι. Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα την ευκαιρία άλλων υποψηφίων και νικητών να γιορτάσουν και να γιορταστούν για την εξαιρετική δουλειά τους. Μου έχει ραγίσει η καρδιά. Θέλω να επιστρέψω τη βαρύτητα σε εκείνους που αξίζουν την προσοχή για τα κατορθώματά τους και την τέχνη τους στον κινηματογράφο. Οπότε, παραιτούμαι από την ιδιότητα του μέλους στην Ακαδημία του Κινηματογράφου και θα δεχτώ όλες τις περαιτέρω συνέπειες που το Συμβούλιο κρίνει κατάλληλες. Η αλλαγή χρειάζεται χρόνο και δεσμεύομαι να δουλέψω για να διασφαλίσω ότι η βία ποτέ ξανά δε θα επικρατήσει της λογικής."

Σε απάντησή της η Ακαδημία εξέδωσε τα εξής: 

Έχουμε λάβει και αποδεχθεί την άμεση παραίτηση του κυρίου Will Smith από την Ακαδημία του Κινηματογράφου. Θα προχωρήσουμε με τις πειθαρχικές μας διαδικασίες κατά του κυρίου Smith για παραβιάσεις των προδιαγραφών της Ακαδημίας

Τι σημαίνει αυτό για τη συνέχεια; 

Πρακτικά το ότι αποχωρεί από μέλος της Ακαδημίας, ένα "ελιτ" κλαμπ ηθοποιών και καλλιτεχνών σημαίνει ότι δε θα είναι υποψήφιος μελλοντικά για βραβείο Όσκαρ, δε θα τον ξαναδούμε καλεσμένο σε Τελετή Απονομής, ούτε και θα συμμετέχει σε προβολές ταινιών που σχετίζονται με τις δραστηριότητες των Oscars και της Ακαδημίας.

Η Ακαδημία έχει ξεκινήσει ήδη πειθαρχική δίωξη κατά του Smith, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας να συνεδριάζει στις 18 Απριλίου για την υπόθεση του και τις όποιες πιθανές κυρώσεις θα του υποβάλλει.