O Samuel Jackson τα λέει όπως έχουν για το Pulp Fiction: Έπρεπε να έχω κερδίσει το Όσκαρ"

Κατέκρινε τη σημασία των Oscars λέγοντας πως δεν επηρέασαν την καριέρα του αρνητικά
02 Μαρτίου 2022 20:12
O Samuel Jackson τα λέει όπως έχουν για το Pulp Fiction: Έπρεπε να έχω κερδίσει το Όσκαρ"

Μπορεί να έχουν περάσει 28 χρόνια από τότε που το "Pulp Fiction" του Quentin Tarantino σημάδεψε το σινεμά μια για πάντα, ενώ κατάφερε να αποσπάσει ένα Όσκαρ (Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου) από τις 7 υποψηφιότητες που έλαβε. 

Μια από τις υποψηφιότητες ήταν και του Β' Ανδρικού του Samuel L. Jackson που δεν κέρδισε ποτέ και μέχρι σήμερα αποτελεί -δυστυχώς- τη μοναδική του υποψήφια για Όσκαρ ερμηνεία. Όντας 73 ετών πλέον ο Jackson έχει διαγράψει μια λαμπρή καριέρα και χωρίς τα χρυσά αγαλματίδια της Ακαδημίας στη συλλογή του και χωρίς να έχει να χάσει τίποτα, τα λέει έξω από τα δόντια. 

Σε συνέντευξή του στο The Times, ο Samuel Jackson μίλησε για το τιμητικό Όσκαρ που θα λάβει στην 94η Τελετή Απονομής και εξέφρασε πως αυτός θα έπρεπε να είχε κερδίσει το Όσκαρ. 

"Εγώ θα έπρεπε να το κερδίσω εκείνο το Όσκαρ. Πήγα με τη γυναίκα μου να δώ το Bugsy. Γ*****ο ήταν υποψήφιοι αυτοί και εγώ όχι; Νομίζω ότι οι έγχρωμοι κερδίζουν συνήθως όταν κάνουν απεχθή πράγματα στην οθόνη. Σαν τον Denzel που ήταν ένας απαίσιος μπάτσος στο "Training Day". Για εκείνα τα εξυψωτικά πράγματα που έκανε με ρόλους όπως το "Malcolm X"; Όχι! Ας το δώσουμε στον άλλον μ****α!"

Και συνέχισε με αφοπλιστική ειλικρίνεια λέγοντας μεταξύ άλλων ότι τα Oscars δε μετράνε εν τέλει για το πόσα λεφτά θα πάρεις: 

Ίσως να έπρεπε να το κερδίσω. Αλλά τα Oscars δεν μετακινούν την κόμμα στην επιταγή σου. Μετράει το να φέρνεις κ*λους στα καθίσματα και έχω κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό."

Δείτε το απόσπασμα από τα Oscars του 1995: 

Μάλιστα, στο παραπάνω στιγμιότυπο φαίνεται ο εκνευρισμός του και το "σκ***α" που ξεστομίζει την ώρα που ακούγεται το όνομα του Martin Landau, ο οποίος κέρδισε το βραβείο εκείνη τη χρονιά για το ρόλο του στου "Ed Wood".