Steven Spielberg: Όταν άκουσα το soundtrack του “Jaws” νόμιζα πως ο John Williams μου έκανε πλάκα

Ένα Inside Joke που μοιράστηκε ο σκηνοθέτης
10 Φεβρουαρίου 2022 21:37
Steven Spielberg: Όταν άκουσα το soundtrack του “Jaws” νόμιζα πως ο John Williams μου έκανε πλάκα

Ο John Williams μόλις έγινε 90 ετών και κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του στο σινεμά έχει δημιουργήσει πολλά εμβληματικά μουσικά θέματα, για πολλές ταινίες. Ένα από αυτά είναι και το soundtrack του θρυλικού “Jaws” του Steven Spielberg, ο οποίος μέσα από το THR παραδέχτηκε πως όταν το πρωτοάκουσε νόμιζε πως ο Williams του έκανε πλάκα.

Ακούγοντας το soundtrack του Jaws σήμερα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάποια άλλη μελωδία, αλλά το γεγονός πως αποτελείται μόνο από δύο νότες το έκανε το επίκεντρο ενός “inside joke” ανάμεσα στον Spielberg και στον Williams. O θρυλικός σκηνοθέτης είπε ότι νόμιζε πως ο Williams αστειευόταν την πρώτη φορά που έπαιξε τη μουσική για αυτόν και εξήγησε:

Περίμενα να ακούσω κάτι περίεργο, κάτι μελωδικό, κάτι απόκοσμο, κάτι άλλο. Και αντί γι’ αυτό που περίμενα, ο John Williams που έπαιξε δύο νότες που ήταν “ντουν ντουν, νταν νταν, νταν νταν”. Όταν το άκουσα άρχισα να γελάω. Είχε μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και εγώ νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα.

Και οι δύο τους είχαν δουλέψει μαζί και στο The Sugarland Express, πριν το Jaws και έτσι γνωρίζονταν αρκετά καλά. Οπότε, δε θα ήταν και καθόλου περίεργο ο Williams να έκανε πλάκα στην αρχή, αν και όσο περνούσε ο καιρός, ο Spielberg είπε πως συνειδητοποίησε τι ήθελε ακριβώς ο Williams με αυτό το μουσικό θέμα.