Ο Tom Cruise λέει αντίο στις Επικίνδυνες Αποστολές με το Mission Impossible 8... εκτός απροόπτου

Σχεδιάζεται τελικά το τέλος του Ethan Hunt ή όχι;
09 Φεβρουαρίου 2022 17:42
Ο Tom Cruise λέει αντίο στις Επικίνδυνες Αποστολές με το Mission Impossible 8... εκτός απροόπτου

Από το 1996 ο Tom Cruise αναλαμβάνει ανελλιπώς τις Επικίνδυνες Αποστολές στο ρόλο του πράκτορα της IMF, Ethan Hunt. Αυτή η θητεία μάλλον, όπως όλων των καλών κινηματογραφικών -και μη- πρακτόρων είναι κοντά στο να λήξει, διότι όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. 

Αποσύρεται ο Ethan Hunt; 

Το ρεπορτάζ του Variety αποκαλύπτει πληροφορίες γύρω από την παραγωγή των επόμενων ταινιών του κατασκοπικού franchise ταινιών δράσης, που αναφέρει ότι τα Mission Impossible 7 και Mission Impossible 8 θα αποτελέσουν έναν "αποχαιρετισμό του Cruise στον χαρακτήρα του Ethan Hunt". Μια άλλη πηγή το χαρακτήρισε, ωστόσο, σαν μια "κορύφωση" των ταινιών Mission Impossible. 

Πρόκειται όμως για δύο διαφορετικές έννοιες και χαρακτηρισμούς καθώς ο ένας υποθέτει ότι τα Mission Impossible ίσως συνεχιστούν χωρίς τον Cruise, ενώ ο άλλος ότι θα τελειώσει η ιστορία του εκεί. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αυτή η λεπτομέρεια αναφορικά με το φινάλε της θητείας του Τομ Κρουζ.

Cliffhanger και φινάλε αντάξιο του Τομ Κρουζ

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο πως ο Cruise θέλει να τελειώνει με τα γυρίσματα του M:I 8 όταν θα έχει κυκλοφορήσει στις αίθουσες το M:I 7. Λέγεται, μάλιστα, ότι το 7ο κεφάλαιο κλείνει με ένα τεράστιο cliffhanger και ο Cruise μαζί με τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο των δύο ταινιών, Christopher McQuarrie θέλουν να κάνουν ομαλότατη τη μετάβαση. Επίσης, εάν όντως αποτελέσει το "αντίο" του Κρουζ στον εμβληματικό του ρόλο τότε θέλουν το φινάλε του να είναι αντάξιο της δουλειάς όλων αυτών δεκαετιών. 

Πάντως παρά τα 59 του χρόνια, ο Cruise εθεάθη τελευταία φορά να προβάρει ένα ακόμη εξωφρενικό stunt για το Mission Impossible 8, του οποίου τα γυρίσματα ξεκινούν αυτές τις μέρες στη Νότια Αφρική και θα συνεχιστούν εκεί για τους επόμενους τρεις μήνες. 

Μετά τις Επικίνδυνες Αποστολές, είτε πει οριστικά αντίο είτε όχι, ο Tom Cruise θα πάει στο διάστημα -κυριολεκτικά- για να γυρίσει την επόμενη ταινία δράσης του. Μάλιστα πρόσφατα ένας αστροναύτης της NASA τον προειδοποίησε για το τι θα συναντήσει εκεί

Πρόσφατα κιόλας οι επόμενες ταινίες του M:I franchise έλαβαν περαιτέρω καθυστέρηση. Έτσι το Mission Impossible 7 θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουλίου του 2023, ενώ το Mission Impossible 8 στις 28 Ιουνίου του 2024