Το Spider-Man: No Way Home έγινε η 8η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία στην ιστορία

Η "Αραχνομανία" σαρώνει ακόμα στο box office
10 Ιανουαρίου 2022 16:27
Το Spider-Man: No Way Home έγινε η 8η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία στην ιστορία

Κανένας δεν στέκεται εμπόδιο στην "Αραχνομανία", ούτε και η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να σταματήσει την σαρωτική επέλαση του Spider-Man: No Way Home. Μετά και τις εισπράξεις του περασμένου Σαββατοκύριακου η Multiverse περιπέτεια του Tom Holland έγινε η 8η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών στο παγκόσμιο box office. 

Ποιες ταινίες νίκησε; 

Το φαινόμενο των Marvel Studios και Sony Pictures -που κάτι μας λέει ότι αναλυτές θα μελετάνε για καιρό την πορεία του- ξεπέρασε τα $1.53 δισεκατομμύρια παγκοσμίως σε εισπράξεις ύστερα από τέσσερα σαββατοκύριακα στις αίθουσες, όπως μεταδίδει το Deadline. 

Έτσι ξεπέρασε στο Top 10 όλων των εποχών τα Avengers (2012), Furious 7, Frozen II και Avengers: Age of Ultron

Το "ξέφρενη πορεία" έχει αποκτήσει άλλο νόημα και με σιγουριά κάποιοι προβλέπουν πως αν δεν υπήρχε η πανδημία το "No Way Home" θα έσπαγε το ρεκόρ της πιο επιτυχημένης ταινίας όλων των εποχών, ξεπερνώντας τα Avatar και Avengers: Endgame. 

Προς το παρόν όμως έχει σπάσει τα εξής ρεκόρ: 

- Η Νο.1 πιο επιτυχημένη εμπορικά solo superhero ταινία παγκοσμίως.

- Η 3η πιο επιτυχημένη superhero ταινία όλων των εποχών παγκοσμίως.

- Η 8η πιο επιτυχημένη ταινία στο παγκόσμιο box office.

- Η 6η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία χωρίς την αγορά της Κίνας.

Ακόμα ο "παράγοντας Κίνα" που συνήθως καθορίζει την τελική πορεία ενός blockbuster τέτοιου επιπέδου είναι μυστήριο, καθώς δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει εκεί. Χωρίς αυτό υπόψιν υπολογίζεται ότι η τελική του συγκομιδή θα φτάσει το $1.7-1.8 δις δολάρια παγκοσμίως.