Το Spider-Man: No Way Home αξίζει να αναγνωριστεί στα Oscars, λέει ο Kevin Feige

Άξια να αγαπηθεί από τα βραβεία της Ακαδημίας η ταινία που διέλυσε τα ταμεία
27 Δεκεμβρίου 2021 23:30
Το Spider-Man: No Way Home αξίζει να αναγνωριστεί στα Oscars, λέει ο Kevin Feige

Το Spider-Man: No Way Home διέλυσε τα ταμεία παγκοσμίως και έγινε η πρώτη ταινία στην μετά πανδημική εποχή του box office που ξεπερνά το $1 δις εισπράξεις. Οι ιθύνοντες των Marvel Studios και Sony Pictures τρίβουν τα χέρια τους με την αποδοχή που έχει η Multiverse περιπέτεια του Tom Holland και τώρα φαίνεται πως θέλουν να το σπρώξουν για τα βραβεία Όσκαρ. 

Ναι, καλά ακούσατε και ακούγεται πως οι εταιρίες παραγωγής θα το προωθήσουν κανονικότατα για τις μεγάλες κατηγορίες των Oscars 2022. Ο Kevin Feige, αφεντικό του Marvel Studios, τοποθετήθηκε στο θέμα αυτό υποστηρίζοντας τη θέση του: 

Νομίζω ότι και αυτών των ειδών οι ταινίες αξίζουν να αναγνωριστούν. Ελπίζω τα μέλη της Ακαδημίας να θέσουν υπόψιν την τέχνη που χρειάζεται για να φτιαχτούν αυτές οι μεγάλες, αλληλοσυνδεδεμένες ιστορίες και να δέσουν τόσο καλά σε ένα συναισθηματικό επίπεδο. 

Ο mastermind του MCU που μάλλον ζηλεύει την Oscars αναγνώριση που πήραν κινηματογραφικά έπη όπως αυτά του Lord of the Rings ή το "Joker" της DC Films με τον Joaquin Phoenix, δεν σταμάτησε εκεί. Στην επιχειρηματολογία του πρόσθεσε το γεγονός ότι το Spider-Man: No way Home εφερε ξανά τον κόσμο πίσω μαζικά στις αίθουσες εν μέσω πανδημίας: 

Είναι καλό πράγμα όταν ο κόσμος είναι στις αίθουσες και σηκώνονται και ζητοκραυγάζουν. Είναι καλό πράγμα όταν σκουπίζουν τα δάκρυά τους όταν σκέφτονται τα όσα είδαν τα τελευταία 20 χρόνια πηγαίνονται σινεμά και τι σημαίνει για αυτούς. Όλα αυτά για εμένα είναι θετικά πράγματα, αυτά με τα οποία η Ακαδημία έχει θεμελιωθεί και οφείλει να αναγνωρίζει.  

Πρόσφατα ο Feige σύγκρινε τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών με αυτό του "No Way Home" ως προς το κινηματογραφικό τους επίτευγμα.