ΕΠΙΣΗΜΟ: Το Spider-Man: No Way Home σάρωσε τα πάντα και πέρασε το $1 δις στο box office

Τεράστιο ορόσημο για την ταινία της Marvel και της Sony
27 Δεκεμβρίου 2021 14:23
ΕΠΙΣΗΜΟ: Το Spider-Man: No Way Home σάρωσε τα πάντα και πέρασε το $1 δις στο box office

Η Marvel και η Sony φαίνεται πως πήραν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που θα μπορούσαν να είχαν ζητήσει, αφού και επίσημα το Spider-Man: No Way Home σάρωσε τα πάντα και ξεπέρασε το $1 δις στο παγκόσμιο box office.

Η νέα περιπέτεια του Spider-Man είναι η πρώτη ταινία που καταφέρνει αυτό το απίστευτα εντυπωσιακό ορόσημο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και μάλιστα σε σχεδόν χρόνο-ρεκόρ μόλις 12 ημερών. Αυτό σημαίνει πως ισοφαρίζει το ρεκόρ του Star Wars: The Force Awakens, όντας η τρίτη γρηγορότερη ταινία που φτάνει το $1 δις. Μόνο τα Avengers: Infinity War και Avengers: Endgame έχουν καταφέρει να το πετύχουν αυτό ταχύτερα, με την ταινία του 2018 να χρειάζεται 11 ημέρες και το Endgame μόλις πέντε εικοσιτετράωρα!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το No Way Home έφτασε αυτό το εντυπωσιακό ορόσημο, χωρίς καν να προβάλλεται στην Κίνα, η οποία είναι επίσημα η χώρα με τους περισσότερους τηλεθεατές στον κόσμο. Μάλιστα, η ταινία του Tom Holland εκθρόνισε την κινεζική ταινία “The Battle at Lake Changjin”, η οποία μέχρι στιγμής είχε $902 εκατομμύρια στο παγκόσμιο box office, για να κατακτήσει το θρόνο και της εμπορικότερης ταινίας του 2021.

Μέχρι τώρα καμία άλλη κινηματογραφική κυκλοφορία στην εποχή μετά το ξέσπασμα της πανδημίας δεν είχε καταφέρει να φτάσει το 1$ δις στο box office. Για την ιστορία, η τελευταία φορά που είδαμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει ήταν το 2019 με το Star Wars: The Rise of Skywalker. Πολλοί εκτιμούσαν πως νωρίτερα φέτος η νέα περιπέτεια του James Bond, το “No Time to Die”, θα τα κατάφερνε, αλλά τελικά τα ταμεία της MGM γέμισαν με $774 εκατομμύρια από τα εισιτήρια παγκοσμίως. Ο Peter Parker, λοιπόν, ήταν ο χαρακτήρας που κατάφερε να γεμίσει τις αίθουσες, οι οποίες παραμένουν sold-out σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, ακόμα και μια εβδομάδα μετά και παρά τις ανησυχίες για τη νέα μετάλλαξη του COVID-19.