Ο Tom Holland απαντά σκληρά στον Scorsese: "Δεν ξέρει πως είναι να κάνεις μια Marvel ταινία"

Ο Spider-Man του MCU απαντάει σε όλη την κριτική που έχει κάνει ο θρυλικός σκηνοθέτης
24 Δεκεμβρίου 2021 18:15
Ο Tom Holland απαντά σκληρά στον Scorsese: "Δεν ξέρει πως είναι να κάνεις μια Marvel ταινία"

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Tom Holland στον Martin Scorsese και την περίφημη δήλωσή του πώς "οι superhero ταινίες δεν είναι κινηματογράφος", η οποία έχει ξεσπάσει ένα ατέρμονο debate σε όλο το Χόλιγουντ, με διάσημους σκηνοθέτες να έχουν εκφράσει ο καθένας τις απόψεις του επ'αυτού. 

Μιλώντας στο THR ο 25χρονος αστέρας του Spider-Man: No Way Home που υποδύεται τον Peter Parker εξέφρασε τη δική του γνώμη στο φλέγον ζήτημα των superhero ταινών, με μια δήλωση που θα συζητηθεί:

Μπορείτε να ρωτήσετε τον Scorsese "Θα θέλατε να κάνετε μια ταινία για την Marvel? Αλλά δεν ξέρω πως είναι μια τέτοια ταινία επειδή δεν έχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο"

Στη συνέχεια κατέληξε στο συμπέρασμα, κιόλας, πως θεωρεί τις superhero ταινίες "ως τέχνη", απλά σε εντελώς διαφορετική κλίμακα, δίνοντας τα επιχειρήματά του έστω και επιφανειακά:

Έχω κάνει ταινίες για τη Marvel και έχω κάνει και ταινίες που έχουν συζητηθεί στον κόσμο των Oscars, και η μόνη διαφορά, πραγματικά, είναι πως η μία είναι πιο ακριβή από την άλλη. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο υποδύομαι τον χαρακτήρα, ο τρόπος που ο σκηνοθέτης ξετυλίγει την ιστορία και τους χαρακτήρες, είναι ακριβώς ο ίδιος. Απλώς γίνεται σε διαφορετική κλίμακα, επομένως, πιστεύω όντως είναι πραγματική τέχνη

Για την ιστορία ο Holland έχει συμμετάσχει σε μια υποψήφια για Όσκαρ ταινία, το The Impossible (2012) αν και σε μικρότερη ηλικία, ενώ έχει παίξει σε ταινίες όπως τα "The Devil All The Time" και "Cherry" (2021) που θεωρούνται indie ταινίες με αξιόλογες ερμηνείες. 

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας, αναλύει περισσότερο την σκέψη του και αναφέρει:

Όταν κάνει αυτού του είδους τις ταινίες, είτε καλές είτε κακές, εκατομμύρια κόσμος θα τις παρακολουθήσει, ενώ αντίθετα σε μια μικρή indie ταινία, εάν δεν είναι καλή τότε κανένας δε θα τη δει, επομένως η κάθεμια φέρει διαφορετικά επίπεδα πίεσης. 

"Θέλω να πω, ρωτήστε και τον Benedict Cumberbatch ή τον Robert Downey Jr. ή την Scarlett Johansson, που είναι ηθοποιοί που έχουν κάνει ένα σωρό τέτοιες ταινίες που θεωρούνται "Oscar-worthy" (άξιες για Όσκαρ) και επίσης έκαναν superhero ταινίες. Θα σας πουνε πως είναι το ίδιο απλά σε διαφορετική κλίμακα. Αφήστε που υπάρχει λιγότερο spandex στις "Οσκαρικές ταινίες".

Πιστεύετε ότι έχει δίκιο ο Holland ή διαφωνείτε με τα όσα πιστεύει; Πείτε μας στα σχόλια τις σκέψεις σας.