James Gunn: Έχει δίκιο ο Martin Scorsese για τις superhero ταινίες... εν μέρει

"Απλά τα είπε για να πάρει δημοσιότητα η ταινία του" δήλωσε ο σκηνοθέτης του The Suicide Squad
07 Αυγούστου 2021 21:26
James Gunn: Έχει δίκιο ο Martin Scorsese για τις superhero ταινίες... εν μέρει

Τα σχόλια του Martin Scorsese για τις superhero ταινίες που έγιναν πίσω στο 2019 είχαν ξεσπάσει ένα debate για το εάν και κατά πόσο έχει δίκιο ο θρυλικός σκηνοθέτης των "Goodfellas", "Wolf of Wall Street" και του "Irishman". Όσοι ακολουθούν φυσικά το genre είναι λογικό να μην έχουν ξεχαστεί αυτά τα σχόλια και ο James Gunn, που τώρα προωθεί τη νέα του ταινία, το The Suicide Squad, εξέφρασε και αυτός την άποψή του στη δήλωση πως "οι ταινίες της Marvel δεν είναι πραγματικό σινεμά, αλλά λούνα παρκ". 

Μιλώντας στο Happy Sad Confused podcast ο Gunn άφησε να εννοηθεί πως τότε τα σχόλια τα έκανε σκόπιμα για να προμοτάρει ο Scorsese τον "Ιρλανδό" που τότε κυκλοφορούσε στο Netflix. Βέβαια, δήλωσε πως μέρος των όσων εξέφρασε ο Scorsese είναι αλήθεια και πώς πολλές μεγάλου budget ταινίες που δεν παίρνουν ρίσκα. 

Αυτές είναι οι δηλώσεις του: 

Νομίζω πως είναι απίστευτα κυνικό το ότι θα συνέχιζε να τα βάζει με τη Marvel απλά και μόνο για έτσι μόνο τότε θα λάμβανε δημοσιότητα η ταινία του και συνεπώς τα έβαζε συνεχώς με τη Marvel για να πάρει αυτό που θέλει. Δημιουργεί τη νέα του ταινία στη σκιά των ταινιών της Marvel οπότε τις χρησιμοποιεί για να τραβήξει την προσοχή για κάτι που δε θα έπαιρνε όση προσοχή ήθελε. 

Είναι ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες όλων των εποχών. Λατρεύω τις ταινίες του. Και τις βλέπω απροβλημάτιστα. Και είπε άλλωστε πολλά με τα οποία συμφωνώ. Υπάρχουν πολλά πράγματα στις δηλώσεις του που έχουν αλήθεια μέσα. Υπάρχουν ένα σωρό άκαρδες, άψυχες, θεαματικές ταινίες που δεν αντικατοπτρίζουν αυτό που θα έπρεπε να γίνεται. 

Δεν μπορώ να σας πω πόσες φορές έχω μιλήσει με σκηνοθέτες ταινιών πριν πάνε να κάνουν μια μεγάλου budget ταινία και τους είπανε "Είμαστε μαζί σε αυτό, ας κάνουμε κάτι διαφορετικό με αυτές τις μεγάλες ταινίες. Ας τις κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό από ό,τι έχει προηγηθεί." Και μετά τις βλέπεις να υποκύπτουν σε κάθε "θέλω" των στούντιο και να ξεπουλιούνται στην πραγματικότητα. 

Για την ιστορία μερικούς μήνες μετά από τις δηλώσεις του Scorsese, o Kevin Feige και η Marvel είχαν κανονίσει μια συνάντηση με τους ανθρώπους του εμβληματικού σκηνοθέτη, χωρίς ωστόσο να μάθουμε ποτέ τους λόγους ή ποιο ήταν το αποτέλεσμά τους. 

Αναμφίβολα τα σχόλια αυτά του Gunn αναμένεται να σχολιαστούν ποικιλοτρόπως καθώς τοποθετείται με κάθε ειλικρίνεια στα πιστεύω του και φαίνεται να τα λέει έξω από τα δόντια. Βέβαια πρόκειται για έναν σκηνοθέτη που τα τελευταία χρόνια σκηνοθετεί μόνο superhero ταινίες και μάλιστα αναπηδά από το ένα στρατόπεδο στο άλλο, είτε της Marvel Studios (σύντομα για χάρη του Guardians of the Galaxy Vol. 3) είτε ξανά στην DC Films όπως φαίνεται ότι θα γίνει μελλοντικά