Ακούγεται ότι το Netflix φέρνει παιχνίδια στον κατάλογό του χωρίς έξτρα χρέωση

Πράγματι μπαίνει στο χώρο του gaming και θέλει να το κάνει δυναμικά
15 Ιουλίου 2021 11:09
Ακούγεται ότι το Netflix φέρνει παιχνίδια στον κατάλογό του χωρίς έξτρα χρέωση

Από τον Μάιο γνωρίζαμε επίσημα τις προθέσεις του Netflix να επεκταθεί στον χώρο του gaming, όπως έχει κάνει η Amazon αλλά και η Apple που την ανταγωνίζεται. Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται σαν κίνηση, επειδή το Netflix το γνωρίσαμε μέσα από ψυχαγωγικό τηλεοπτικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο, η εταιρία ανταγωνίζεται οποιονδήποτε προσφέρει περιεχόμενο που προβάλλεται στην τηλεόραση.

Τελικά, το ρεπορτάζ εκείνο ήταν έγκυρο και τώρα έρχεται ένα νέο από το Bloomberg που αποκαλύπτει περισσότερο τα πλάνα του streaming κολοσσού για να προσφέρει και βιντεοπαιχνίδια. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η αναζήτηση για executive ολοκληρώθηκε και προσέλαβε τον Mike Verdu ως αντιπρόεδρο του game development, ο οποίος ήταν πρώην στέλεχος της EA και της Oculus.

Θα αναπτύσσει και δικά του παιχνίδια

Αυτομάτως αντιλαμβανόμαστε πως το Netflix δε θα αποτελέσει απλώς μια πλατφόρμα που θα φιλοξενεί third party παιχνίδια άλλων publishers αλλά θα αναπτύσσει και τα δικά της παιχνίδια. 

Το καλύτερο; Χωρίς έξτρα χρέωση

Στο αρχικό ρεπορτάζ του The Information γινόταν λόγος πως ο streaming κολοσσός σκεφτόταν ένα μοντέλο τύπου Apple Arcade αν και "ακόμη δεν έχει καταλήξει σε μια στρατηγική" όσον αφορά το κομμάτι αυτό, ενώ "ίσως να ξεκινήσει με μερικά παιχνίδια στην αρχή και να αρχίσει να χτίζει έναν κατάλογο".

Το Bloomberg, σύμφωνα με τις πηγές του αναφέρει "το πλάνο λέει πως θα προσφέρει βιντεοπαιχνίδια μέσα από τον κατάλογό του, εντός του επόμενου χρόνου" και πώς "η εταιρία δε σκοπεύει προς το παρόν να χρεώσει επιπλέον για το περιεχόμενο αυτό". 

Επομένως, μένει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί αυτή η κίνηση για το Netflix που φαντάζει άκρως ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερα αν σκεφτείτε πως αριθμεί πάνω από 208 εκατομμύρια συνδρομητές ανά τον κόσμο, σύμφωνα με το Statista.

Ίσως βλέποντας τις προβλέψεις πως ο ρυθμός των νέων συνδρομητών μειώνεται και μπορεί να φτάνει...ταβάνι η άνοδός του, ειδικά με ένα Disney Plus που καλπάζει στην αγορά, να θέλει να κάνει ελκυστικότερο το πακέτο του για τους εν δυνάμει πελάτες του και όχι μόνο. 

Tags: