Όσκαρ 2021: Ο Anthony Hopkins "έκλεψε" το Α' Ανδρικού μέσα από τα χέρια του Chadwick Boseman

Παρόλο που ήταν απών από τη βραδιά και σόκαρε τους πάντες στο φινάλε
26 Απριλίου 2021 06:24
Όσκαρ 2021: Ο Anthony Hopkins "έκλεψε" το Α' Ανδρικού μέσα από τα χέρια του Chadwick Boseman

Σπάζοντας την παράδοση που ήθελε να απονέμεται ως τελευταίο βραβείο της βραδιάς αυτό της Καλύτερης Ταινίας, η παραγωγή των φετινών Oscars αποφάσισε να κάνει "τράμπα" και να δώσει αυτό του A' Ανδρικού ρόλου. Όλοι ήταν φαβορί αφού ο ανταγωνισμός στους πέντε υποψήφιους ήταν υψηλότατος. Μέχρι τελευταία στιγμή όλοι περίμεναν από την Ακαδημία να τιμήσει τη μνήμη του Chadwick Boseman και να του απονέμει το μετά θάνατον βραβείο για την ερμηνεία του στο "Ma Rainey's Black Bottom", τοποθετώντας τον σε έναν στενό κύκλο αστέρων που έχουν βραβευτεί με αυτόν τον τρόπο.

Κόντρα στα προγνωστικά και προκαλώντας σοκ στους παρευρισκόμενους, ενώ δικαίως θα έλεγαν κάποιοι, ο θρυλικός Anthony Hopkins κέρδισε το δεύτερο βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου στην καριέρα του για την ανεπανάληπτη ερμηνεία του στο "The Father" του Florian Zeller. Η πρώτη φορά ήταν πριν από σχεδόν 30 χρόνια για την ερμηνεία του στην "Σιωπή των Αμνών" ως Hannibal Lecter. Επίσης, έγραψε ιστορία καθώς είναι πλέον ο γηραιότερος νικητής Όσκαρ σε ηλικία 83 ετών, σπάζοντας το ρεκόρ του Christopher Plummer (82 έτη) που διατηρούσε ο αείμνηστος ηθοποιός από το 2010 και την ερμηνεία του στο "Beginners". 

Δείτε τη στιγμή της απονομής:

Οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες που μερικοί σύγκριναν το φινάλε με το κάζο του "La La Land/Moonlight" το 2016, ενώ άλλοι το παρομοίασαν σαν φινάλε βγαλμένο από το Game of Thrones. Φυσικά, το Twitter το γλέντησε για ακόμη μια φορά και μαζέψαμε μερικές από τις αντιδράσεις: