Όσκαρ 2021: Ιστορική νίκη για την Chloe Zhao στο βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που τιμάται στην εν λόγω κατηγορία
26 Απριλίου 2021 04:02
Όσκαρ 2021: Ιστορική νίκη για την Chloe Zhao στο βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναμενόμενα και μέσα στις προβλέψεις που ήθελαν να βγαίνει νικήτρια, στην Chloe Zhao απονεμήθηκε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το "Nomadland". Η κινεζικής καταγωγής σκηνοθέτρια γράφει ιστορία, όντας η πρώτη ασιάτισσα και γυναίκα σκηνοθέτις που λαμβάνει αυτή την τιμή. Το αγαλματίδιο έλαβε με μια εισαγωγή από τον περσινό νικητή του εν λόγω βραβείου και πρωτοπόρου, Bong Joon-Ho.

H Zhao ευχαρίστησε τους πάντες και κυρίως τον πατέρα της και την βαθύτατη αίσθηση παράδοσης που είχε, ο οποίος της έμαθε την κινέζικη ποίηση, που αποτέλεσε και τη μεγάλη έμπνευση και κινητήριο δύναμη στη ζωή της. 

Το θυμάμαι τόσο λεπτομερέστατα, λέγεται The Three Character Classics. Η πρώτη φράση λέει: «Οι άνθρωποι κατά τη γέννηση είναι εγγενώς καλοί» και αυτά τα έξι γράμματα είχαν τόσο μεγάλο αντίκτυπο σε μένα όταν ήμουν παιδί. Τα πιστεύω ακόμα πραγματικά σήμερα. Παρόλο που μερικές φορές φαίνεται ότι ισχύει το αντίθετο, πάντα βρήκα την καλοσύνη στους ανθρώπους που συναντώ παντού στον κόσμο. Αυτό είναι λοιπόν για όποιον έχει την πίστη και το θάρρος να κρατήσει την καλοσύνη στον εαυτό του και να κρατήσει την καλοσύνη μεταξύ τους, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο είναι να το κάνουμε αυτό.

Δείτε την στιγμή της απονομής της: 

Αυτό την κάνει τη δεύτερη γυναίκα που κερδίζει το βραβείο Σκηνοθεσίας, ενώ στο παρελθόν η μόνη γυναίκα που έλαβε αυτή την τιμή ήταν η Kathryn Bigelow για το The Hurt Locker το 2010. 

Η επόμενη σκηνοθετική δουλειά της Zhao αναμένεται να είναι το Eternals της Marvel Studios, που θα κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου 2021.