Η ταινία Saints Row θα εμπνέεται από τα “Escape From New York” και “The Warriors”

Επίσημες δηλώσεις από τον σεναριογράφο της ταινίας
14 Απριλίου 2021 11:24
Η ταινία Saints Row θα εμπνέεται από τα “Escape From New York” και “The Warriors”

Το Saints Row έγινε ευρέως γνωστό για το ξέφρενο, αυτοσαρκαστικό και σατιρικό του χιούμορ και τον ανοιχτό του κόσμο, επηρεασμένο φυσικά από τα Grand Theft Auto της Rockstar. Παρόλα αυτά, τα δύο franchise δεν μοιάζουν σχεδόν καθόλου, όσον αφορά το ύφος τους, καθώς το Saints Row αποφάσισε να μην πάρει στα σοβαρά τον εαυτό του και του βγήκε. Ξέρουμε εδώ και καιρό ότι ετοιμάζεται ταινία για το Saints Row σε σενάριο του Greg Russo, ο οποίος δούλεψε πάνω στο reboot του επερχόμενου Mortal Kombat, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο F. Gary Gray, γνωστός από τα "Straight Outta Compton" και "Fate of the Furious".

Τώρα, ο Russo έδωσε μια συνέντευξη στο Collider για το Mortal Kombat και μεταξύ άλλων μίλησε και για την επερχόμενη ταινία του Saints Row, η οποία θα είναι εμπνευσμένη από τα "The Warriors" και "Escape From New York".

Θεωρώ πως από πλευράς storyline αποτελείται από δύο πράγματα. Το δύσκολο της υπόθεσης σε κάτι όπως το Saints Row είναι το ύφος, επειδή βασικά αποτελείται από δύο μέρη. Έχει ένα τραχύ ύφος, όπως τα πρώτα παιχνίδια, και μετά μετατρέπεται σε κάτι παλαβό και εντελώς τρελό. Έτσι, θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι δε θα βάλουμε στην άκρη τίποτα από τα δύο. Οπότε, το να προσπαθήσεις να βρεις την ισορροπία σε αυτά τα δύο μιας και θα έχει πραγματικούς χαρακτήρες ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς, όπως έγινε και με το Mortal Kombat επίσης.

Θέλεις να μοιάζει αληθινό, θέλεις οι χαρακτήρες να «είναι αληθινοί», όσο το δυνατόν περισσότερο. Παράλληλα, όμως, πρέπει να καταλάβεις τί είναι αυτό που έκανε το παιχνίδι τόσο διασκεδαστικό και να παραδώσεις την ίδια τρέλα. Έτσι, το θέμα ήταν ένα για εμάς. Τί είδους ταινία θα είναι αυτή; Πώς παίρνεις ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου και το μεταφέρεις στη μεγάλη οθόνη ώστε να πει και μία ιστορία; Παρακολούθησα πολλές αγαπημένες μου κλασικές ταινίες, όπως είναι το “Escape From New York” και το “The Warriors”. 

Έτσι, είπα, "ωραία πώς αντλήσουμε ιδέες από αυτά και να πούμε τη δική μας μοναδική ιστορία"; Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό το project.

Πώς σας φάνηκαν οι δηλώσεις του σεναριογράφου του Saints Row; Πείτε μας στα σχόλια!

Tags: