Κλείνει η ομάδα ανάπτυξης Volition των Saints Row και Red Faction παιχνιδιών

Μια ομάδα ανάπτυξης με ιστορία 30 χρόνων
31 Αυγούστου 2023 22:01
Κλείνει η ομάδα ανάπτυξης Volition των Saints Row και Red Faction παιχνιδιών

Η ιστορική ομάδα ανάπτυξης Volition αποτελεί πλέον παρελθόν, αφού η Embracer πήρε τη δύσκολη απόφαση να την κλείσει.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η Volition ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1993 από τους Mike Kulas και Matt Toschlog και αρχικά ήταν γνωστή ως Parallax Software. Ο πρώτος της τίτλος ήταν το Descent του 1995, το οποίο ακολουθήθηκε από ένα sequel την επόμενη χρονιά. Το 1998, μετά την κυκλοφορία του Freespace-The Great War, το στούντιο πήρε το όνομα που διατηρούσε μέχρι σήμερα.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία που βοήθησε την ομάδα να καθιερωθεί ήταν το Red Faction του 2001. Μέσα στα επόμενα χρόνια ακολούθησαν πολλά sequels, με πιο πρόσφατο το Red Faction: Armageddon του 2011, μέχρι και ένα κινηματογραφικό spin-off. Το άλλο μεγάλο franchise της ομάδα ήταν φυσικά το Saints Row, το οποίο ξεκίνησε το 2006, αποκτώντας πολλά sequels, spin-offs ( όπως το Agents of Mayhem του 2017) και εν τέλει ένα πλήρες reboot το 2022.

Δυστυχώς η πορεία του παιχνιδιού δεν ήταν και η καλύτερη, αφού απέσπασε απογοητευτικές κριτικές, κάτι που όπως αποδείχθηκε ήταν μηριαίο.

Το μήνυμα της Volition για την απόφαση της Embracer:

Η ομάδα της Volition έχει δημιουργήσει με υπερηφάνεια ψυχαγωγία παγκόσμιας κλάσης για τους fans σε όλο τον κόσμο εδώ και 30 χρόνια. Οδηγούμασταν από το πάθος για την κοινότητά μας και εργαζόμασταν πάντα για να προσφέρουμε χαρά, έκπληξη και απόλαυση.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο όμιλος Embracer ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης για να ενισχύσει την Embracer και να διατηρήσει την ηγετική της θέση στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, αξιολόγησαν τους στρατηγικούς και επιχειρησιακούς στόχους τους και έλαβαν τη δύσκολη απόφαση να κλείσουν τη Volition με άμεση ισχύ.

Για να βοηθήσουμε την ομάδα μας, εργαζόμαστε για να παρέχουμε βοήθεια και να κάνουμε ομαλή τη μετάβαση για τα μέλη της οικογένειας της Volition. Ευχαριστούμε τους πελάτες και τους fans μας σε όλο τον κόσμο για όλη την αγάπη και την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Θα είστε για πάντα στις καρδιές μας.