Oscars 2021: Όσα δεν πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι - Απαγορεύονται οι κλήσεις Zoom

Μην περίμενετε να δείτε casual ντυσίματα επίσης
20 Μαρτίου 2021 17:01
Oscars 2021: Όσα δεν πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι - Απαγορεύονται οι κλήσεις Zoom

Και τώρα που τα προγνωστικά για το ποιες ταινίες θα λάμψουν στη μεγάλη βραδιά της Ακαδημίας, η παραγωγή των φετινών Oscars για το ασυνήθιστο σόου του 2021 ανακοίνωσε τους νέους κανονισμούς που θα ακολουθήσουν οι καλεσμένοι και θέσπισαν οι Jesse Collins, Stacey Sher και ο Steven Soderbergh που ανέλαβε τη σκηνοθεσία. Η τελετή δε θα θυμίζει τίποτα από το παρελθόν, αλλά θα έχει κάτι από τα πρόσφατα Emmys και τις Χρυσές Σφαίρες, όπως αντιλαμβανόμαστε αλλά σε πολύ πιο επίσημο ύφος. Και τι εννοούμε: καταρχήν απαγορεύονται οι βιντεοκλήσεις με Zoom. Όχι, δεν υπάρχει κάποιο προηγούμενο με την υπηρεσία βιντεοκλήσεων συγκεκριμένα, αλλά υπάρχει η πεποίθηση πως αυτές μπορούν να χαλάσουν τη ροή του προγράμματος.

Έτσι όσοι δεν μπορούν να παρευρεθούν δια ζώσης, ακολούθως δε θα εμφανιστούν καν στην 93η Τελετή Απονομής. Μόνο οι υποψήφιοι, οι καλεσμένοι, οι παρουσιαστές των Oscars και τα μέλη της παραγωγής θα βρίσκονται αυτοπροσώπως στο Dolby Theatre. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή των παραγωγών και δημοσιεύθηκε από το Deadline:

"Για όλους εσάς που δεν έχετε τη δυνατότητα να παρευρεθείτε λόγω προγράμματος ή συνεχιζόμενων δυσκολιών στα ταξίδια, θέλουμε να γνωρίζετε πως δε θα υπάρχει επιλογή για Zoom στο σόου. Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες ώστε να παρέχουμε μια ασφαλή και διασκεδαστική βραδιά για όλους σας από κοντά, καθώς επίσης για τους εκατομμύρια fans των ταινιών σε όλο τον κόσμο και νιώθουμε πως ο ψηφιακός τρόπος θα υποβαθμίσει αυτές τις προσπάθειες"

Επίσης, οι παραγωγοί ενθαρρύνουν τους νικητές των χρυσών αγαλματιδίων να κάνουν σύντομους λόγους και με πιο προσωπική χροιά, καθώς "το κοινό βαριέται να βλέπει έναν νικητή κρατώντας χαρτί με σημειώσεις στα χέρια" όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Επίσης, θα ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό, ακριβώς με τα ίδια πρότυπα που υπάρχουν και στα πλατό του Χόλιγουντ. Θα πραγματοποιούνται επί τόπου rapid test και θα υπάρχουν ξεχωριστές οδηγίες για όσους βρίσκονται εντός Λος Άντζελες και για όσους έρχονται εκτός. 

Θα υπάρξει και ένα preshow στην αυλή του Union Station για τους υποψηφίους και τους καλεσμένους τους διάρκειας μιάμισης ώρας, ώστε να εγκλιματιστούν όσο το δυνατόν γίνεται στο νέο πρότυπο. 

Τέλος, το "dress code" της βραδιάς θα απαγορεύει το casual ντύσιμο, κάτι που είδαμε να συμβαίνει σε πρόσφατες παρόμοιες διοργανώσεις βραβείων με υποψηφίους ντυμένους με πιτζάμες και τζιν παντελόνια. Θα πρέπει, λοιπόν, να τάσσεται υπέρ του συνηθισμένου επίσημου ντυσίματος.

Τα Oscars 2021 θα προβληθούν την Κυριακή (ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα) 25 Απριλίου. 

Tags: