Τελικά γιατί ακυρώθηκε η “Bioshock” ταινία του Gore Verbinski;

Πιστεύει ότι το budget έπαιξε μεγάλο ρόλο
05 Μαρτίου 2021 20:40
Τελικά γιατί ακυρώθηκε η “Bioshock” ταινία του Gore Verbinski;

Ο Gore Verbinski φαίνεται να γνωρίζει ακριβώς γιατί η ταινία του Bioshock που ετοίμαζε τελικά ακυρώθηκε και φαίνεται να μετανιώνει για το χρόνο που αφιέρωσε τότε. Το φιλμ, θα βασιζόταν στο πρώτο παιχνίδι και ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο project από το 2009, ενώ δούλευε σκληρά για δύο έως τρία χρόνια, πριν τελικά ακυρωθεί παντελώς.

Πέρυσι, μάλιστα, είχε γίνει leak το σενάριο της ταινίας με κάποιους να λένε ότι ήταν αρκετά πιστό στο πρώτο παιχνίδι και έδινε παράλληλα μεγάλη έμφαση στο σενάριο. Τώρα, σύμφωνα με συνέντευξη του Verbinski στο Collider, μετέφερε τις σκέψεις του όσον αφορά το λόγο που ακυρώθηκε τελικά η ταινία και δεν την είδαμε ποτέ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, νομίζει ότι φταίει το budget που ήταν πολύ μεγάλο και ότι περιείχε ακραία βία:

Θυμάμαι την πρώτη μου συνάντηση με την Universal που τους είπα κοιτάξτε έχω μία R-Rated ταινία που θα κοστίσει $200 εκατομμύρια. Υπήρχε στην αρχή πολύ ησυχία. Θυμάμαι τον ατζέντη μου να μου λέει γιατί το είπα αυτό. Θυμάμαι να του απαντάω: «γιατί έτσι είναι».

Εκείνος πρόσθεσε ότι είναι σα να σκοτώνω την ταινία, χωρίς καν αυτή να έχει ξεκινήσει. Αυτά όλα έγιναν πριν πάρω καν στα χέρια μου το σενάριο. Απλώς ήθελα να γίνω σαφής σε αυτόν και στους υπόλοιπους. Θυμάμαι όλο το στούντιο που βρισκόταν στο μίτινγκ να λέει “ναι, εντάξει, ίσως. Ουάου, όχι. Πρόκειται για κάτι μεγάλο, το ξέρουμε”.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε κιόλας, οι Eddie Redmayne και Jamie Dornan ήταν οι υποψήφιοι πρωταγωνιστές για το Bioshock. Σύμφωνα με τον Redmayne που είχε μιλήσει πρόσφατα στο Variety και οι δύο ήταν τότε συγκάτοικοι και «έψαχναν τρόπο» να καταφέρουν να δουλέψουν στο Χόλιγουντ.