Trending στο Twitter έγινε ταινία των Coen γιατί θυμίζει υπόθεση κατασκοπείας στο Καπιτώλιο

Σαν πολύ με την πραγματικότητα δε μοιάζει το "Burn After Reading";
20 Ιανουαρίου 2021 10:01
Trending στο Twitter έγινε ταινία των Coen γιατί θυμίζει υπόθεση κατασκοπείας στο Καπιτώλιο

Η εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία για πάρα πολλά όμως μια υπόθεση κατασκοπείας προέκυψε ανάμεσα στις παράπλευρες απώλειες. Μια διαδηλώτρια έκλεψε ένα laptop από το γραφείο της Nancy Pelosi, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, και σύμφωνα με τις αρχές προσπάθησε να το πουλήσει στις ρωσικές αρχές! Το FBI αναγνώρισε την ύποπτη του κλεμμένου φορητού υπολογιστή ονόματι Riley June Williams, καθώς αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίστηκε πως η δράστης είχε σκοπό να το πουλήσει σε έναν φίλο της στη Ρωσία και αυτός, εν συνεχεία, στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας. 

Για απροσδιόριστους λόγους το πλάνο αυτό απέτυχε και αξίζει να αναφέρουμε πως το FBI ερευνά εάν η ύποπτη έχει στην κατοχή της το laptop ή το κατέστρεψε. Τώρα γιατί σας λέμε για αυτήν την υπόθεση αναρωτιέστε. Εάν σας θυμίζει κάτι είναι γιατί η πραγματική αυτή υπόθεση θυμίζει την ταινία "Burn After Reading" ή "Καυτό Απόρρητο" -όπως προβλήθηκε στην Ελλάδα- των αδερφών Joel και Ethan Coen

Η υπόθεση του φιλμ του 2008 αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τα όσα έγιναν στην πραγματικότητα, εκεί όπου δύο υπάλληλοι ενός γυμναστηρίου (Brad Pitt και Frances McDormand) βρίσκουν τα απομνημονεύματα ενός πρώην αναλυτή της CIA (τον υποδύεται ο John Malkovich) μέσα σε ένα CD που ξεχάστηκε στα αποδυτήρια. Αποφασίζουν να πουλήσουν τις δήθεν απόρρητες πληροφορίες στην ρωσική πρεσβεία, όμως τελικά καταλήγουν να εκβιάζουν την CIA για λύτρα. 

Μόλις ξέσπασε η είδηση στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η ταινία των αδερφών Coen έγινε trending στο Twitter με αρκετές από τις ατάκες της κιόλας να μετατρέπονται σε memes. Φυσικά οι χρήστες γλέντησαν με ανελέητο τρολάρισμα όπως θα δείτε:

Όσοι δεν έχετε δει ένα κρυφό διαμάντι από την πλούσια φιλμογραφία των Coen, ίσως τώρα είναι η ώρα να δείτε το "Καυτό Απόρρητο".