Από τα "Παράσιτα" στο Φεστιβάλ Βενετίας - Ο Bong Joon Ho γράφει ιστορία

Θα προεδρεύσει της κύριας επιτροπής του 78ου Φεστιβάλ Βενετίας
18 Ιανουαρίου 2021 11:15
Από τα "Παράσιτα" στο Φεστιβάλ Βενετίας - Ο Bong Joon Ho γράφει ιστορία

Το Parasite ήταν ο μεγάλος νικητής της περσινής βραδιάς των Oscars και η καλύτερη ταινία του 2020 κατά την Ακαδημία. Πίσω από την επιτυχία της κρύβεται ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Bong Joon Ho, του οποίου το φιλμ απέσπασε 4 από τα 6 συνολικά χρυσά αγαλματίδια που ήταν υποψήφιο, επίσης έγινε η πρώτη ταινία στην ιστορία του θεσμού που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ μερικούς μήνες πριν κέρδισε και τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες του 2019. 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας ενόψει της 78ης διοργάνωσης αποφάσισε να τοποθετήσει στην προεδρία της κεντρικής επιτροπής τον Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη. Από τα "Παράσιτα", λοιπόν, στο τιμημένο Φεστιβάλ της Βενετίας ο Bong Joon Ho γράφει ιστορία καθώς γίνεται ο πρώτος Νοτιοκορεάτης που καταφέρνει να τιμηθεί με αυτόν τον τρόπο. Όντας πρόεδρος της επιτροπής θα απονείμει τον Χρυσό Λέοντα, το κορυφαίο βραβείο της βραδιάς καθώς και τα υπόλοιπα βραβεία. 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Alberto Barbera, δήλωσε τα εξής για την επιλογή αυτή:

Τα πρώτα καλά νέα σχετικά με το 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας είναι πως ο Bong Joon Ho δέχτηκε να προεδρεύσει την επιτροπής των κριτών. Αποτελεί μια από τις πιο αυθεντικές φωνές του παγκόσμιου σινεμά. Του είμαι ευγνώμων που αποδέχθηκε να θέσει το απερίσπαστο, φιλέρευνο και χωρίς προκαταλήψεις πάθος και την αγάπη του για τον κινηματογράφο στην υπηρεσία του φεστιβάλ μας. 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα διεξαχθεί από τη 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου του 2021.