Η Sony ετοιμάζει ένα σωρό ταινίες και σειρές βασισμένες σε PlayStation τίτλους

Ήδη γνωρίζουμε για τα Uncharted και το The Last of Us και έρχονται κι άλλα!
23 Δεκεμβρίου 2020 20:26
Η Sony ετοιμάζει ένα σωρό ταινίες και σειρές βασισμένες σε PlayStation τίτλους

Μπορεί να ξέρουμε πως η Sony Pictures έχει πάρει φόρα τελευταία και αναμένεται να εκμεταλλευτεί πλήρως τα franchises παιχνιδιών που κατέχει και να τα μεταφέρει στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, όμως δεν γνωρίζαμε περισσότερα για τα σχέδιά της. Τα οποία -εδώ που τα λέμε- θέλουν να μοιάσουν σε αυτά της Marvel για το Disney Plus. 

Πέραν της ταινίας Uncharted με τον Tom Holland και της σειράς του The Last of Us στο HBO δια χειρός Johan Renck, Craig Mazin (Chernobyl) και Neil Druckmann, τώρα γνωρίζουμε κάποια περαιτέρω στοιχεία δια στόματος του Tony Vinciquerra, CEO της Sony Pictures και επικεφαλής του PlayStation Productions, που έχει αναλάβει όλες αυτές τις παραγωγές. 

Όπως δήλωσε στο CNBC και αναμετέδωσε το Media Post, η Sony Pictures ετοιμάζει τρεις ακόμη ταινίες και επτά τηλεοπτικές σειρές βασισμένες στα δημοφιλή αποκλειστικά παιχνίδια του PlayStation.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος του σχεδίου "One Sony" που θα προωθήσει έντονα η εταιρία σε μια προσπάθεια όλο οι κλάδοι της ψυχαγωγίας όπως είναι οι ταινίες, οι σειρές και τα παιχνίδια να συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους.

Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα πως η εταιρία του δεν θα ακολουθήσει τη μόδα των ταυτόχρονων κυκλοφοριών σε κινηματογράφους και streaming υπηρεσίες, υποστηρίζοντας το παραδοσιακό μοντέλο: 

"Δεν αλλάζουμε πορεία. Δε νομίζω πως θα συμμετέχουμε στον τομέα των ταυτόχρονων κυκλοφοριών" 

Ωστόσο, πιστεύει ότι η περίοδος κυκλοφορίας μιας ταινίας και η διαθεσιμότητά της στις streaming πλατφόρμες θα γίνει πιο ευέλικτη, καθώς ένα διάστημα 30 ημερών βγάζει νόημα για τις περισσότερες ταινίες:

Έτσι θα μας δώσει και τον χρόνο να σκεφτούμε και το budget του μάρκετινγκ τόσο για την κινηματογραφική όσο και την οικιακή ψυχαγωγία και έτσι θα είναι μικρότερο ο χρόνος από το παραδοσιακό παράθυρο των 90 ή 45 ημερών. 

Το UNCHARTED αναμένεται τον Ιούλιο του 2021 στους κινηματογράφους.