Αυτές είναι οι κορυφαίες σειρές και ταινίες βάσει Google για το 2020

Tiger King και Parasite στην κορυφή των κατηγοριών - Ποια συμπλήρωσαν τα Top 10;
10 Δεκεμβρίου 2020 11:55
Αυτές είναι οι κορυφαίες σειρές και ταινίες βάσει Google για το 2020

Όπως κάθε χρόνο, η Google δημοσιεύει το "Year in Search" όπου συγκεντρώνει τις κορυφαίες αναζητήσεις που έγιναν στη σελίδα της και έτσι αποκαλύπτονται τα ενδιαφέροντα όλου του κόσμου. Για το 2020, είδαμε τι αναζητήσεις έκαναν οι Έλληνες, όμως στον υπόλοιπο κόσμο και με το lockdown να μετακομίζει την ψυχαγωγία αυστηρά εντός του σπιτιού, τι γίνεται; 

Τι παρακολούθησε, λοιπόν, περισσότερο ο κόσμος βάσει των αναζητήσεων που εγιναν μέσα στη καραντίνα; Την απάντηση τόσο για τις σειρές όσο και για τις ταινίες δίνουν τα αδιάψευστα google searches παρακάτω. 

Για πολύ λίγο το βραζιλιάνικο Big Brother δεν κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των αναζητήσεων, την οποία κατέκτησε το φαινόμενο του Tiger King.

Κυριολεκτικά όλες οι υπόλοιπες θέσεις έχουν καταληφθεί από πρωτότυπες σειρές του Netflix -δηλαδή οι 9 από τις 10- όπως το πασίγνωστο La Casa De Papel και το The Queen's Gambit, που πρόσφατα έκανε πάταγο. 

Τηλεοπτικές Σειρές:

1) Tiger King
2) Big Brother Brasil
3) Money Heist
4) Cobra Kai
5) The Umbrella Academy
6) Emily in Paris
7) Ozark
8) The Queen's Gambit
9) Outer Banks
10) Locke & Key

Τώρα, όσον αφορά τις ταινίες, η Καλύτερη Ταινία των Oscars του 2020, τα "Παράσιτα" του Bong Joon-ho βρέθηκαν στην κορυφή του Top 10 και δικαιωματικά θα λέγαμε. Στη 2η θέση βρέθηκε το 1917 που επίσης ακούστηκε έντονα στα Oscars. Θα περιμέναμε πιο ψηλά το "Contagion" καθώς λόγω και της πανδημίας αυτού του είδους οι ταινίες έγιναν trending, με το πολυσυζητημένο "Tenet" του Christopher Nolan να κάθεται στην 6η θέση, ενώ το άκρως αισθησιακό φιλμ του Netflix, το "365 Days" πήρε παραδόξως την 4η θέση. 

Ταινίες:

1) Parasite
2) 1917
3) Black Panther
4) 365 Dni
5) Contagion
6) Tenet
7) Enola Holmes
8) Harley Quinn: Birds of Prey
9) Mulan
10) Jojo Rabbit

Ποιες από αυτές τις ταινίες και σειρές παρακολουθήσατε φέτος; Πείτε μας στα σχόλια.