Η άγνωστη ιστορία πίσω από το Forrest Gump και την παραγωγή του

Ο Tom Hanks είχε πληρώσει από την τσέπη του για να γυριστεί
26 Σεπτεμβρίου 2020 15:08
Η άγνωστη ιστορία πίσω από το Forrest Gump και την παραγωγή του

Στα Oscars του 1995 μία ταινία που θα γινόταν σταθμός στο σινεμά σάρωνε την τελετή απονομής πηγαίνοντας σπίτι με έξι χρυσά αγαλματίδια και έναν δις βραβευμένο Tom Hanks. Αναφερόμαστε φυσικά στο Forrest Gump του σκηνοθέτη Robert Zemeckis για το οποίο αποκαλύφθηκε μια άγνωστη πτυχή της παραγωγής του, από αυτές που έχουν το δικό τους ενδιαφέρον και δείχνουν ότι χρειάζεται μεράκι και ρίσκο για να βλέπουμε τέτοιες ταινίες πιο συχνά στις αίθουσες. 

Ο Hanks σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στον Graham Bensinger αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που έλαβε χώρα παρασκηνιακά, αποκαλύπτοντας ότι τόσο ο ίδιος του όσο και ο Zemeckis έβαλαν λεφτά από τη τσέπη τους για να γυρίσουν αρκετές σκηνές της ταινίας, καθώς η Paramount είχε σφίξει το πορτοφόλι της. 

Μια από τις σκηνές που γυρίστηκαν με χρήματα από την τσέπη τους ήταν από τις εμβληματικότερες της ταινίας. Αυτή που ο Forrest τρέχει από το ένα μήκος της Αμερικής στο άλλο στη μέση της ταινίας. Οι ιθύνοντες της Paramount έκριναν πως ήταν υπερβολικά ακριβή και δεν ενέκρινε να γυριστεί, παρά τις αντιρρήσεις του Zemeckis για το πόσο σημαντική είναι για τη ροή της ταινίας. 

Όταν ο Zemeckis κατάλαβε πως το στούντιο δεν υποχωρούσε πλησίασε τον Hanks και του είπε πώς "Αυτό το τρέξιμο θα μας κοστίζει ένα "χ' ποσό", κάτι που δεν ήταν φθηνό.

"Εγώ του είπα ΟΚ και μου λέει εγώ και εσύ θα μοιραστούμε το ποσό και θα το δώσουμε πίσω στην Paramount. Θα σας δώσω τα χρήματά σου πίσω, αλλά εσείς στην Paramount θα πρέπει να μοιράσετε περισσότερο τα κέρδη σας σε εμάς. Και έτσι το στούντιο είπε ΟΚ τέλεια. Κάτι που ήταν καλό για εμάς."

Υπήρξε και μια ακόμη περίπτωση όπου πληρώσανε πάλι από την τσέπη τους αλλά ο Hanks δεν διευκρίνισε ποια ακριβώς. Εν τέλει, η ταινία κατάφερε να γεμίσει τις τσέπες του Hanks με πάνω από $65 εκατομμύρια όταν αυτή έγινε παγκόσμια επιτυχία στο box office.