Δεν αποκλείεται να δούμε το Mama Mia! 3 και να χορέψουμε ξανά στους ρυθμούς των ABBA

Θα ολοκληρωθεί η τριλογία;
22 Ιουνίου 2020 10:33
Δεν αποκλείεται να δούμε το Mama Mia! 3 και να χορέψουμε ξανά στους ρυθμούς των ABBA

Το Mamma Mia! έγινε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές μιούζικαλ επιτυχίες παγκοσμίως, διαφημίζοντας μάλιστα και την Ελλάδα στο εξωτερικό, μιας και τα γυρίσματα έγιναν στο νησί του Σκοπέλου. Αυτό έγινε το 2008. Μια δεκαετία μετά το sequel με τίτλο "Mamma Mia! Here We Go Again" έφερε ξανά στο προσκήνιο την θρυλική μουσική των ABBA και την ιστορία του ποιος τελικά είναι ο πατέρας της Sophie, καθώς μας γύρισε δεκαετίες πίσω όταν η Donna ήταν σε νεαρότερη ηλικία. Τον ρόλο της όμως ενσάρκωσε η Lily James και όχι η Meryl Streep, της οποίας ο ρόλος ήταν περισσότερο guest. 

Φαίνεται πως το ενδεχόμενο ενός Mamma Mia! 3 είναι πιο πιθανό από ποτέ καθώς μιλώντας στη Daily Mail, η παραγωγός των ταινιών, Judy Craymer, αποκάλυψε πως εργάζεται πάνω σε μια τρίτη ταινία στο franchise. Ωστόσο εμπόδιο στα πλάνα αυτά στέκεται η ρευστή κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού: 

Υποτίθεται πως έπρεπε να το συνεχίσω αυτό, στο μυαλό μου, κατά τη διάρκεια όλων αυτών των μηνών, αλλά μετά χτύπησε ξαφνικά ο COVID-19. Νομίζω πως μια μέρα θα υπάρξει άλλη μια ταινία, επειδή υποτίθεται πως πρόκειται για τριλογία, ξέρετε. Ξέρω πως η Universal θα ήθελε να το κάνω.

Βέβαια για να υπάρξει και τρίτη ταινία Mamma Mia! θα πρέπει να μην αναλωθούν και επαναλαμβάνουν τη δισκογραφία των ABBA. Η Craymer ανέφερε πως ελπίζει να χρησιμοποιήσει τέσσερα νέα κομμάτια που έγραψαν τα μέλη Benny Andersson και Bjorn Ulvaeus για χάρη μιας virtual συναυλίας. 

Την ίδια όρεξη για το sequel του "Here We Go Again" δήλωσε πως έχει και η Amanda Seyfried που υποδύθηκε την Sophia. Μιλώντας στο Collider για το ενδεχόμενο επιστροφής της στο ρόλο είπε: 

"Μακάρι να υπήρχε το Mamma Mia 3 αλλά θα σας πω το εξής, το οποίο έχω ξαναπεί ξανά και θα πω και πάλι και ελπίζω να βγω λάθος. Δε νομίζω πως υπάρχουν αρκετά τραγούδια των ABBA για μια τρίτη ταινία. Επειδή θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί το "Super Trooper" και το  "Mamma Mia" ξανά αλλά με διαφορετικό τρόπο."

Μετά και το πώς εξελίχθηκε η ιστορία στο δεύτερο φιλμ είναι στο χέρι των σεναριογράφων να καθορίσουν σε ποια πλοκή θα εστιάσει, όπως τον χαρακτήρα της Cher ή την γιαγιά της Sophie ή ακόμα και να μαθαίνουν τα παιδιά της Sophie στο μέλλον τα όσα πέρασε από τη γιαγιά τους.