Καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης ο Harvey Weinstein

Είχε κατηγορηθεί για επιθέσεις βιασμού από σχεδόν 100 γυναίκες
12 Μαρτίου 2020 11:57
Καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης ο Harvey Weinstein

Ο παραγωγός ταινιών του Hollywood, Harvey Weinstein καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης για βιασμό, με τη δική να λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ πριν από λίγες ώρες. Ο 67χρονος παραγωγός είχε κατηγορηθεί για βιασμούς τρίτου βαθμού και σεξουαλικής πράξης πρώτου βαθμού από σχεδόν 100 γυναίκες.

Για την ιστορία, το 2013 του είχε ασκηθεί δίωξη για έναν βιασμό, ενώ και για μία σεξουαλική επίθεση στο μακρινό 2004. Παρόλο που είχε δηλώσει «αθώος» σε αυτές τις κατηγορίες, το 2018 έμελλε να έρθει και το τελειωτικό «χτύπημα», αφού πάνω από 100 γυναίκες είχαν προβεί σε καταγγελίες.

Εκείνος, εμφανίστηκε στο δικαστήριο εχθές σε αναπηρικό καροτσάκι, με τους δικηγόρους να κάνουν έκκληση για επιείκεια, ενώ υποστήριξαν πως ακόμα και η ελάχιστη ποινή των 5 ετών μοιάζει με ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, όλοι οι εισαγγελείς υποστήριξαν πως θα πρέπει να λάβει τη μέγιστη δυνατή ποινή, δεδομένων των κατηγοριών για τις ενέργειές του.

Τέλος, ο διάσημος παραγωγός ταινιών για πρώτη φορά απευθύνθηκε στους δικαστές λέγοντας ότι έχει βαθιές τύψεις για ότι έγινε, αλλά περιέγραψε τον εαυτό του και άλλους άντρες ως "απολύτως μπερδεμένους" από τις εξελίξεις στα σχόλια που θεωρούνται πως κατακρίνουν το κίνημα #MeToo.