Harvey Weinstein: Παραδέχεται ότι πρόσφερε ρόλους με αντάλλαγμα σεξουαλικές συνευρέσεις

Λίγο μετά οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο
14 Ιουλίου 2018 15:57
Harvey Weinstein: Παραδέχεται ότι πρόσφερε ρόλους με αντάλλαγμα σεξουαλικές συνευρέσεις

Για τον πρώην μεγαλοπαραγωγό του Hollywood, Harvey Weinstein δεν υπάρχει καμία ελπίδα στον ορίζοντα καθώς είναι αντιμέτωπος με έως και ισόβια κάθειρξη για τα εγκλήματα του. O Weinstein βρίσκεται έξω με εγγύηση ($1 εκ. δολάρια μετρητά) και δίνει συνεντεύξεις όπου μπορεί για να καθαρίσει με όποιον τρόπο μπορεί την δημόσια εικόνα του. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο USA Spectator, ο πρώην παραγωγός υπερασπίζεται τον εαυτό του λέγοντας:

Ναι, τις πρόσφερα καριέρες και ρόλους με αντάλλαγμα σεξουαλικές συνευρέσεις αλλά αυτό το έκαναν και άλλοι και ακόμη το κάνουν. Όμως δεν βίασα ποτέ ούτε μια γυναίκα. 

Γεννήθηκα ένας φτωχός και άσχημος Εβραίος και έπρεπε να παλέψω για τη ζωή μου για να φτάσω εκεί που είμαι. Είχα πολλές γυναίκες και καμία δεν με κοιτούσε καν μέχρι τη στιγμή που πέτυχα στο Χόλιγουντ. 

Μερικές ώρες όμως μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, ο συντάκτης της, Takis Theodoracopoulos, ανακάλεσε τα όσα έγραψε για τα λόγια του Weinstein. Μάλιστα, ο δικηγόρος του παραγωγού επικοινώνησε με το Variety υποστηρίζοντας ότι ήταν παρών στη συνέντευξη και πως ποτέ δεν είπε τη συγκεκριμένη φράση σχετικά με τα σεξουαλικά ανταλλάγματα. "Ήταν μια κοινωνική συνεύρεση μεταξύ παλιών φίλων παρά μια συνέντευξη" δήλωσε έπειτα ο δικηγόρος Ben Brafman.  

Ο Θεοδωρακόπουλος στο άρθρο του έγραφε πως "πίστευε" τα λόγια του Weinstein, μόνο που τώρα υποστηρίζει ότι δεν τα μετέφερε σωστά. "41 χρόνια μετά ως αρθρογράφος του Spectator χωρίς καμία ανάκληση των λεγόμενών μου, πιστεύω πως ίσως να έχω παρερμηνεύσει τη συζήτηση που είχα με τον Harvey Weinstein στη Ν. Υόρκη τον περασμένο μήνα."  δήλωσε ο ρεπόρτερ στο Variety. 

Όλα θα κριθούν για τον Weinstein όταν αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο. Την ίδια ώρα η Weinstein Company διαλύεται μέρα με τη μέρα, έχοντας πουληθεί στη Lantern Capital, με τον αδερφό του Bob Weinstein να έχει αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο, ενώ τα κύματα απολύσεων διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.