Ο Damien Chazelle θέλει την Emma Stone για τη νέα του ταινία

Από το πολύχρωμο La La Land στο "Babylon"
16 Ιουλίου 2019 11:16
Ο Damien Chazelle θέλει την Emma Stone για τη νέα του ταινία

Το First Man δεν ήταν η εμπορική επιτυχία που περίμενε ο Damien Chazelle καθώς συγκέντρωσε περί τα $105.6 εκατομμύρια παγκοσμίως από ένα budget των $59 εκατομμυρίων. Άρεσε όμως στους κριτικούς, αποσπώντας 4 υποψηφιότητες Όσκαρ και κερδίζοντας το ένα από αυτά, με τον 34χρονο σκηνοθέτη να συνεχίζει ακάθεκτος με projects που τον εμπνέουν πλήρως δημιουργικά.

Έχοντας αποσπάσει 6 Όσκαρ (με ρεκόρ 14 υποψηφιοτήτων) με το La La Land μάθαμε τις πρώτες πληροφορίες για το επόμενό του φιλμ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline γίνεται ένας διαπραγματευτικός πόλεμος για το ποιος θα εξασφαλίσει το Babylon, όπως ονομάζεται. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο δραματικό φιλμ που διαδραματίζεται στην εποχή όπου το Χόλιγουντ άκμαζε και του οποίου το σενάριο υπογράφει ο Chazelle, ενώ θα αναλάβει και τη σκηνοθεσία. 

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Chazelle θέλει να ξανασυνεργαστεί με την Emma Stone και κατά πάσα πιθανότητα θα πέσουν και οι επίσημες υπογραφές. Ακούγεται επίσης ότι το Babylon θα έχει ένα σημαντικό κόστος στο budget του, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι φθηνό για το στούντιο διανομής που θα το αναλάβει.

Αυτό κάνει το εγχείρημά του πιο δύσκολο στην εποχή των γιγαντιαίων franchises, των remakes, reboots και διάφορων blockbusters που κυριαρχούν στα ταμεία.

Φαίνεται όμως ότι τα στούντιο σφάζονται στα πόδια του Chazelle διότι ξέρουν πώς ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης έχει αποκτήσει κοινό στους σινεφίλ. Μένει να μάθουμε περισσότερα για το Babylon στους προσεχείς μήνες.