O Quentin Tarantino επιμένει ότι το Once Upon A Time in Hollywood είναι η προτελευταία ταινία του

Ποια θα είναι η 10η ταινία;
03 Ιουλίου 2019 08:46
O Quentin Tarantino επιμένει ότι το Once Upon A Time in Hollywood είναι η προτελευταία ταινία του

Ο Quentin Tarantino έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα σταματήσει τη σκηνοθεσία όταν φτάσει τον αριθμό 10, κάτι που σημαίνει ότι η επερχόμενη και άκρως αναμενόμενη 9η ταινία του, Once Upon A Time In Hollywood, μπορεί κάλλιστα να είναι η προτελευταία.

Ο βιρτουόζος δημιουργός σε μια νέα του συνέντευξη στο GQ Australia επιμένει πως θα αποσυρθεί στην 10η ταινία του:

Θαρρώ πώς όταν έχουμε να κάνουμε με κινηματογραφικές ταινίες, έχω φτάσει προς το τέλος μου. Βλέπω τον εαυτό μου να γράφει βιβλία και θεατρικές παραστάσεις, επομένως θα παραμείνω ενεργός δημιουργικά. Απλά νομίζω ότι έχω δώσει όλα όσα είχα να δώσω στις ταινίες. 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος και σκηνοθέτης έχει δηλώσει ότι η ποιότητα ενός δημιουργού φθείρεται με τον καιρό και έτσι θεωρεί ότι ο αριθμός 10 είναι ο ιδανικός για εκείνον να αποσυρθεί. Θέλει να αφήσει πίσω του μια παρακαταθήκη χωρίς κανένα παρατράγουδο, ενώ μάλιστα έδειξε να σκέφτεται κιόλας το ενδεχόμενο ακόμη και του 10ου φιλμ:

Εάν αρέσει τόσο πολύ (το Once Upon) τότε ίσως να μην πάω στις 10 ταινίες. Ίσως σταματήσω αμέσως τώρα. Ίσως σταματήσω τώρα που προπορεύομαι. Θα δείξει...

Ο ένας εκ των πρωταγωνιστών της νέας ταινίας του, Brad Pitt, πρόσθεσε επίσης πως ο Tarantino δεν μπλοφάρει καθόλου όταν λέει ότι θα αποσυρθεί:

Όχι, δε νομίζω ότι μπλοφάρει καθόλου. Νομίζω ότι δεν αστειεύεται. Και εγώ κάπως του λέω ανοιχτά ότι λυπάμαι για αυτό, αλλά αντιλαμβάνεται τα μαθηματικά που υπάρχουν πίσω από τη φθορά των σκηνοθετών. Έχει, όμως άλλα σχέδια και δεν θα του πούμε αντίο για πολύ καιρό ακόμα.

Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Tarantino να γράφει το σενάριο μιας R-Rated ταινίας στο σύμπαν του Star Trek δεν έχουν διαψευσθεί και μένει να δούμε εάν το 10ο -και πιθανότατα- τελευταίο φιλμ του θα είναι μια μη-πρωτότυπη ιδέα ή ένα από τα σενάρια που σκαρφίζεται συνεχώς.

Το Once Upon A Time...In Hollywood θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 22 Αυγούστου.