Φεστιβάλ Καννών 2019: Θρίαμβος για τον σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο - Κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα

Για την ταινία μικρού μήκους "The Distance Between Us and the Sky"
27 Μαΐου 2019 14:05
Φεστιβάλ Καννών 2019: Θρίαμβος για τον σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο - Κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα

Σε μια ιστορική βραδιά για τον ελληνικό κινηματογράφο, το Φεστιβάλ Καννών 2019 έδωσε το βήμα στον έλληνα σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο να λάμψει. Στην 72η Απονομή των Βραβείων, η ταινία μικρού μήκους με τίτλο "The Distance Between Us and the Sky" απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα, όντας ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που το καταφέρνει στην εν λόγω κατηγορία. 

Η ταινία του σκηνοθέτη με καταγωγή από την Κεφαλονιά επιλέχθηκε ανάμεσα σε 10 άλλες της κατηγορίας, από τις 4.240 ταινίες που έθεσαν συμμετοχή από όλον τον πλανήτη. Αξίζει να αναφέρουμε πως στην κριτική επιτροπή μικρού μήκους ταινιών μέλος συμμετείχε ο Πάνος Κούτρας του Xenia και ο οσκαρικός Γιώργος Λάνθιμος στη μεγάλου μήκους.  

Επίσης, το "Distance Between Us and the Sky" απέσπασε και το βραβείο "Queer Palm" για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε και παρουσίασε τα ευαίσθητα θέματα της πλοκής. Πρωταγωνιστούν οι Ιώκο Γιάννης Κοτίδης και Νίκος Ζεγκίνογλου. 

Η υπόθεση του μικρού μήκους φιλμ με τίτλο "Η απόσταση ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς" έχει ως εξής: 

Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δυο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50€. Οσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το trailer της ταινίας: