Star Wars: The Rise of Skywalker | Πώς ο George Lucas βοήθησε τον J.J. Abrams για το σενάριο

Ο σκηνοθέτης της ταινίας αποκαλύπτει
16 Απριλίου 2019 11:22
Star Wars: The Rise of Skywalker | Πώς ο George Lucas βοήθησε τον J.J. Abrams για το σενάριο

Μέχρι τώρα είναι κοινό μυστικό ότι ο Emperor Palpatine επιστρέφει όντας η σοκαριστική αποκάλυψη στο τέλος του πρώτου trailer του Star Wars: Episode IX. Μήπως αυτή η ιδέα της επιστροφής του μεγάλου κακού των Star Wars δεν ήταν του J.J. Abrams; Ο σκηνοθέτης του "The Rise of Skywalker" αποκάλυψε σε μια συνέντευξή του, την έκταση της συμμετοχής του George Lucas στην sequel τριλογία.

Ο Lucas μπορεί να πούλησε το franchise δισεκατομμυρίων, που ο ίδιος δημιούργησε το 2012 στα χέρια της Disney, όμως ακόμα ο "Δημιουργός" φαίνεται πως βάζει το δικό του χέρι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. 

Αυτή η ταινία έχει μια πολύ πολύ συγκεκριμένη πρόκληση, που λέει ότι πρέπει να πάρει τις οκτώ ταινίες και να δώσει ένα τέλος σε τρεις τριλογίες. Οπότε έπρεπε να κοιτάξουμε τη γενικότερη εικόνα της πλοκής. Είχαμε συζητήσεις μεταξύ μας στη Lucasfilm και συναντηθήκαμε κιόλας με τον George Lucas πριν αρχίσουμε να γράφουμε το σενάριο"

Είπε ο Abrams που είναι ουσιαστικά υπεύθυνος για την αρχή (The Force Awakens) και το τέλος της νέας τριλογίας (The Rise of Skywalker). Πρόσθεσε αμέσως μετά μερικές σκέψεις που είχε για το πώς συνέλαβε το περίπλοκο σενάριο του φιλμ:

Αυτά τα πράγματα έγιναν, δεν συζητήθηκαν απλώς, αλλά κοιτώντας το απίστευτο βάθος τη ιστορίας και προσπαθώντας να βρούμε μια λύση, αναρωτηθήκαμε "ποιός είναι ο τρόπος για να το ολοκληρώσουμε;" Αλλά να πρέπει να δουλεύει κιόλας σαν μια δική του ταινία, να είναι το δικό του ξεχωριστό πράγμα, να είναι γεμάτο εκπλήξεις και αστείο και κατανοητό. Δεν μπορείς να υποθέσεις πως όλοι όσοι θα πάνε να τη δούνε κάθισαν και είδαν και τις οκτώ ταινίες πριν από αυτή. 

Αν και ο Abrams δεν αναφέρει ποιανού ιδέα ήταν η επιστροφή του Αυτοκράτορα, το ότι στο σημείο που το ενδιαφέρον στρέφεται σε αυτόν, αναφέρεται απευθείας στον Lucas αποτελεί μια ένδειξη. Όπως και να έχει το να κλείσουν η τριλογία με την επιστροφή του μεγάλου κακού των υπόλοιπων δύο είναι μια απόλυτα λογική εξέλιξη, και ένα γεγονός που συνέβη άλλωστε και στα Legends -το μη canon lore του Star Wars. 

Το Star Wars: The Rise of Skywalker θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Δεκεμβρίυ 2019.