George Lucas: Ο θρυλικός δημιουργός του Star Wars σε νέες δηλώσεις που θα συζητηθούν

“Δεν υπάρχουν ιδέες για πρωτότυπο περιεχόμενο στο Χόλιγουντ”
26 Μαΐου 2024 18:18
George Lucas: Ο θρυλικός δημιουργός του Star Wars σε νέες δηλώσεις που θα συζητηθούν

Ο George Lucas, ο οποίος ξεκίνησε το πασίγνωστο και τεράστιο σύμπαν του Star Wars έκανε κάποιες δηλώσεις πρόσφατα για το Χόλιγουντ, που σίγουρα θα συζητηθούν.

Ο 80χρονος θρυλικός δημιουργός βρέθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες και μίλησε στην εκπομπή “Brut”, όπου του έγινε μεταξύ άλλων η εξής ερώτηση: Τι πιστεύει ότι θα γίνει στο σινεμά σε δέκα χρόνια από τώρα.

Το ίδιο πράγμα που συμβαίνει και τώρα. Οι ιστορίες που λένε σήμερα είναι απλώς “από παλιές ταινίες”. Ας κάνουμε ένα sequel, ας κάνουμε μια άλλη εκδοχή αυτής της ταινίας. Και δεν είναι μόνο στις ταινίες, αλλά σχεδόν σε όλα. Δεν υπάρχει καμία πρωτότυπη ιδέα.

Του τύπου: είδα κάτι (εννοεί παραδείγματος χάρη ταινία), ας κάνουμε και εμείς κάτι τέτοιο. Είναι επίσης ο τρόπος που πωλούνται σήμερα οι ταινίες. Αν πας σε μία εταιρία και πεις “έχω κάτι που δεν έχετε ξανά δει και δε θα το καταλάβετε” είναι πολύ δύσκολο να κλείσεις μια συμφωνία.

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη του Lucas:

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι η Disney κυκλοφόρησε πρόσφατα την δική της τριλογία Star Wars, με την Daisy Ridley και τον Adam Driver, ενώ είδαμε και αρκετές τηλεοπτικές σειρές στο Disney Plus, όπως είναι τα The Mandalorian, Obi-Wan Kenobi, Andor και Ahsoka.

Εσείς συμφωνείτε με τον George Lucas ότι πλέον δεν υπάρχουν πρωτότυπες ιδέες στο σινεμά; Πείτε μας στα σχόλια!