Το Bird Box Challenge προκάλεσε το πρώτο του ατύχημα

Η ηλιθιότητα σε όλο της το μεγαλείο
14 Ιανουαρίου 2019 08:53
Το Bird Box Challenge προκάλεσε το πρώτο του ατύχημα

Η άκρως επιτυχημένη – από θέμα views - ταινία του Netflix, Bird Box, μάλλον δε θα μείνει στην ιστορία για τις υποκριτικές ικανότητες της Sandra Bullock, αλλά για την ηλιθιότητα του ανθρώπου γενικότερα. Λίγες μέρες μετά την προβολή της ταινίας, δημιουργήθηκε το αντίστοιχο social media challenge, το οποίο καλούσε τους συμμετέχοντες να δέσουν τα μάτια τους και να κάνουν καθημερινές δραστηριότητες, αναγκάζοντας το Netflix να εκδώσει ανακοίνωση που να αποτρέπει τέτοιες προσπάθειες. Το  trend ενίσχυσε και ο γνωστός YouTuber Jake Paul, ο οποίος οδήγησε ένα όχημα με δεμένα τα μάτια.

Δεν άργησε λοιπόν να τον μιμηθεί ένας 17χρονος, ο οποίος οδήγησε το αυτοκίνητό του με δεμένα μάτια, μπήκε στην αντίθετη λωρίδα, χτύπησε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, ένα στύλο φωτισμού και ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα πριν σταματήσει. Για καλή του τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ειλικρινά, σχεδόν ντρέπομαι που πρέπει να πω “Μην οδηγείτε με τα μάτια σας καλυμμένα”, αλλά προφανώς πρέπει να το πω. Το ρίσκο είναι τόσο υψηλό και είναι μία δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση ως έχει. Το να προσπαθήσεις να το κάνεις αυτό είναι απλά αδικαιολόγητο. Βάζει πραγματικά τους πάντες σε κίνδυνο. – Travis Lyman, Αστυνομία του Layton