Αναβάλλεται εκτάκτως ο αγώνας Mike Tyson vs Jake Paul του Netflix

Άγνωστη η νέα ημερομηνία
01 Ιουνίου 2024 09:45
Αναβάλλεται εκτάκτως ο αγώνας Mike Tyson vs Jake Paul του Netflix

Ο άκρως αναμενόμενος αγώνας του θρυλικού Mike Tyson κόντρα στον YouTuber Jake Paul αναβάλλεται εκτάκτως, αφού ο Tyson χρειάζεται να σταματήσει τις προπονήσεις εξαιτίας ενός θέματος υγείας.

Οι πρώτη ένδειξη πως ο Tyson αντιμετώπιζε κάποιο θέμα ήρθε στις 26 Μαΐου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης που ένιωσε αδιαθεσία. Συγκεκριμένα, ο 58χρονος πρώην πρωταθλητής βαρέων βαρών «έπαθε ναυτία και ζαλάδα λόγω έξαρσης έλκους 30 λεπτά πριν από την προσγείωση» την προηγούμενη Κυριακή, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του. Τώρα, εξαιτίας αυτής της πάθησης του πεπτικού συστήματος, ο αγώνας με τον Jake Paul θα αναβληθεί προσωρινά.

Ακόμη δε γνωρίζουμε πότε ο Tyson θα μπει στο ring, αλλά η νέα ημερομηνία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 7 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η Most Valuable Promotions που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του αγώνα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ο επερχόμενος πολυαναμενόμενος boxing αγώνας μεταξύ του Jake Paul και του Mike Tyson δυστυχώς θα αναβληθεί. Κατά τη διάρκεια μιας επακόλουθης διαβούλευσης την Πέμπτη με ιατρικούς επαγγελματίες σχετικά με την πρόσφατη έξαρση του έλκους του, η σύσταση είναι ο Mike Tyson να κάνει ελάχιστη έως ελαφριά προπόνηση τις επόμενες εβδομάδες και στη συνέχεια να επιστρέψει σε πλήρη προπόνηση χωρίς περιορισμούς.

Τόσο ο Mike όσο και ο Jake συμφωνούν ότι είναι δίκαιο να διασφαλιστεί ότι και οι δύο αθλητές θα έχουν ίσο χρόνο προπόνησης για να προετοιμαστούν για αυτόν τον σημαντικό αγώνα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Η υγεία και η ευημερία των αθλητών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και υποστηρίζουμε πλήρως τον Mike στο να πάρει τον απαραίτητο χρόνο για να μπορέσει να αποδώσει στο επίπεδο που περιμένει από τον εαυτό του.

Ο Mike αναμένεται να επιστρέψει στο πλήρες πρόγραμμα προπόνησης τις επόμενες εβδομάδες και ανυπομονεί να επιστρέψει στο ρινγκ. Η MVP αναμένει τον επαναπρογραμματισμό του αγώνα για αργότερα φέτος στο στάδιο AT&T και προσβλέπουμε σε έναν συναρπαστικό και καλά προετοιμασμένο αγώνα μεταξύ αυτών των δύο εξαιρετικών αθλητών. Η νέα ημερομηνία του αγώνα θα ανακοινωθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 7 Ιουνίου.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε και τη σχετική ανακοίνωση του Netflix:

Για την ιστορία, ο 57 ετών Mike Tyson ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σπουδαιότερους και πιο επικίνδυνους πυγμάχους όλων των εποχών, έχει ρεκόρ 50-6 με 44 νοκ άουτ. Ο Tyson έγινε ο νεότερος πρωταθλητής βαρέων βαρών όλων των εποχών σε ηλικία 20 ετών και κυριάρχησε στην κατηγορία για χρόνια με την εκρηκτική του δύναμη και το επιθετικό του στυλ. Αποσύρθηκε από την πυγμαχία το 2005, αλλά επέστρεψε το 2020 με έναν αγώνα επίδειξης εναντίον του Roy Jones Jr., ο οποίος έληξε ισόπαλος.

Από την άλλη, ο Jake Paul, ο οποίος έχει ρεκόρ 9-1 με 6 νοκ-άουτ, έχει κάνει θραύση στον κόσμο της πυγμαχίας τελευταία, κυρίως όμως με αμφιλεγόμενους αγώνες εναντίον διασημοτήτων και αθλητών. Πρόσφατα νίκησε με νοκ άουτ τους Ryan Bourland και Andre August, αμφότερους επαγγελματίες πυγμάχους και νικητές Golden Glove. Ο Paul έχει προκαλέσει και άλλα μεγάλα ονόματα του αθλήματος, όπως ο Conor McGregor και ο Canelo Alvarez, αλλά κανένας από αυτούς δεν έχει αποδεχτεί.

Προφανώς, ο αγώνας μεταξύ του Paul και του Tyson αναμένεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή γεγονότα στην ιστορία της πυγμαχίας, καθώς θα φέρει αντιμέτωπο έναν νεαρό αθλητή από τον κόσμο των social media με έναν θρύλο του χώρου που έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία.