Χρυσές Σφαίρες 2019: Θύελλα αντιδράσεων για τον Christian Bale που ευχαρίστησε τον Σατανά στην απονομή του (video)

Υποδυόμενος τον ρόλο του Dick Cheney στο "Vice"
08 Ιανουαρίου 2019 12:01
Χρυσές Σφαίρες 2019: Θύελλα αντιδράσεων για τον Christian Bale που ευχαρίστησε τον Σατανά στην απονομή του (video)

Στα παράξενα της βραδιάς των 76ων Χρυσών Σφαιρών συγκαταλέγεται η απονομή του Christian Bale. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός υποδύθηκε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Dick Cheney, στο Vice αποσπώντας έτσι τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αφότου παρέλαβε το αγαλματίδιο, ο Bale ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη Adam McKay που του έδωσε τον ρόλο ενός "παντελούς μη χαρισματικού ανθρώπου που απεχθάνονται οι πάντες"

Ωστόσο, λίγο πριν κλείσει την σύντομη ομιλία του, ο ηθοποιός των The Dark Knight και Prestige, ευχαρίστησε τον Σατανά λόγω της έμπνευσης που του έδωσε ώστε να υποδυθεί τον Cheney. Δείτε το βίντεο παρακάτω.

Μια κίνηση που σίγουρα σήκωσε πολλά φρύδια και αντιδράσεις τόσο στους παρευρισκόμενους όσο και στα κοινωνικά δίκτυα και δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ίδιους τους εκπροσώπους τους Σατανά. Για αυτό και η Εκκλησία του Σατανά επέστρεψε τις ευχαριστίες στον Bale αναγνωρίζοντας την αναφορά που έγινε μέσω αναρτήσεων στο Twitter. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι αντιδράσεις έφτασαν και μέχρι τους οικείους του πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα η κόρη του, Liz Cheney, πιθανότατα να έβλεπε την απονομή και σχολίασε το γεγονός στο Twitter της λέγοντας: "Πιθανότατα ο Σατανάς τον ενέπνευσε να το κάνει και αυτό." Συνοδεύοντάς το με ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι ο Christian Bale επιτέθηκε σε μέλη της οικογένειάς του το 2008. 

Όπως και να έχει αυτή η υπόθεση, αυτή ήταν και η δεύτερη απονομή του Bale για Χρυσή Σφαίρα σε τέσσερις υποψηφιότητες, με την προηγούμενη να είναι για Καλύτερου Β' Ανδρικό ρόλου στο The Fighter (2010). Το VICE: Δεύτερος στην ιεραρχία" προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους και αποτελεί τη νέα σατυρική βιογραφική ταινία του Adam McKay, σκηνοθέτη του βραβευμένου με Όσκαρ, The Big Short.