"Μην καταλήξετε σε νοσοκομείο": Το Netflix έβγαλε προειδοποίηση για το Bird Box Challenge

Η πρόκληση που έγινε viral και ελοχεύει τεράστιους κινδύνους
04 Ιανουαρίου 2019 10:05

Δυστυχώς υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η ανθρώπινη ανοησία δεν έχει όρια. Μια από αυτές είναι το ξέσπασμα ενός ακόμη επικίνδυνου διαδικτυακού challenge εμπνευσμένου από την ολοκαίνουργια horror ταινία του Netflix, με τίτλο Bird Box με πρωταγωνίστρια τη Sandra Bullock. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ξαφνικά στα κοινωνικά δίκτυα άρχισε να παίρνει διαστάσεις το #BirdBoxChallenge, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έπρεπε να υποδυθούν τους χαρακτήρες της ταινίας και να κάνουν διάφορες δραστηριότητες με δεμένα τα μάτια. Αυτό προφανώς ελοχεύει κινδύνους κάποιου σοβαρού ατυχήματος.

Έτσι, το Netflix από εκεί που γιόρταζε τις 45 εκ. θεάσεις της ταινίας μέσα στη πρώτη εβδομάδα από τη κυκλοφορία της, αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση μέσω του Twitter που να προειδοποιεί τον κόσμο να μην συνεχίσει αυτό το ανόητο challenge:

Δεν το πιστεύω ότι θα πρέπει να το πω αυτό αλλά: ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BIRD BOX CHALLENGE. Δεν ξέρουμε πώς ξεκίνησε και εκτιμούμε την αγάπη που δείχνετε, αλλά το "Αγόρι" και το "Κορίτσι" έχουν μια ευχή για το 2019 και αυτή είναι να μη καταλήξετε στο νοσοκομείο εξαιτίας κάποιων memes. 

Αξίζει να αναφέρουμε πόσο εντυπωσιακά γρήγορα έγινε viral το Bird Box challenge με μερικές χιλιάδες βίντεο ήδη να έχουν αναρτηθεί με τον κόσμο να προσπαθεί να πλοηγηθεί με δεμένα τα μάτια σε σπίτια, σκάλες και δάση. Μάλιστα, μια YouTuber ονόματι Morgan Adams (με 2.3 εκ. συνδρομητές) έκανε η ίδια το challenge με το βίντεο της να αποκτά μερικά εκατομμύρια views μέσα σε πέντε ημέρες.