Fukushima 50: Ο Ken Watanabe θα παίξει σε φιλμ για το πυρηνικό ατύχημα στην Fukushima

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Setsuro Wakamatsu
26 Νοεμβρίου 2018 18:28
Fukushima 50: Ο Ken Watanabe θα παίξει σε φιλμ για το πυρηνικό ατύχημα στην Fukushima

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Ken Watanabe (Inception, Memoirs of a Geisha, The Last Samurai) υπέγραψε να πρωταγωνιστήσει στο Fukushima 50, το βιογραφικό δράμα που θα αφηγηθεί τα γεγονότα της εκτεταμένης ραδιενεργούς μόλυνσης που σημειώθηκε την άνοιξη του 2011 στην Fukushima έπειτα από το τεράστιο τσουνάμι που έπληξε τους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού Dai-ichi.

Επτά χρόνια ύστερα από το τραγικό αυτό οικολογικό συμβάν στην Ιαπωνία, τα παραπάνω τεκταινόμενα αναβιώνουν και πάλι, με το έργο να εστιάζει στην ιστορία των εργαζομένων της εν λόγω μονάδας παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στις τρομακτικές ώρες που πέρασαν κατά την διάρκεια της όλης κατάστασης αλλά και στο διάστημα που ακολούθησε.

Πίσω από την παραγωγή του project που βασίζεται στο μυθιστόρημα On the Brink: The Inside Story of Fukushima Daiichi του Ryusho Kadota, θα βρίσκεται η Kadokawa Corporation ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα καθίσει ο Setsuro Wakamatsu (Shizumanu Taiyō).

Ο Watanabe θα υποδυθεί τον Masao Yoshida, επιθεωρητή του εργοστασίου που ήταν σε υπηρεσία όταν το παλιρροϊκό κύμα χτύπησε με ορμή τα συστήματα ψύξης στις εγκαταστάσεις αυτές αφότου είχε προηγηθεί ισχυρός σεισμός στην βορειοανατολική Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου 2011. Ο Yoshida αψήφησε τις εντολές των προϊσταμένων του στο Tokyo Electric Power Co. και προχώρησε στην ψύξη των καυσίμων με την τοποθέτηση θαλασσινού νερού, ως μία ύστατη απόπειρα αποφυγής μίας χειρότερης ζημιάς στο περιβάλλον.

Τον επόμενο χρόνο ο άνδρας διαγνώστηκε με καρκίνο του οισοφάγου και απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών τον Ιούλιο του 2013. Τα μέλη της ομάδας του που έμειναν εκεί και προσπάθησαν να εμποδίσουν την πλήρη τήξη του περιβλήματος των αντιδραστήρων, έγιναν γνωστά στα διεθνή μέσα ως οι «Fukushima 50».

Δίπλα στον Watanabe θα δούμε επίσης τον βετεράνο ηθοποιό Koichi Sato, στον 106ο ρόλο της καριέρας του, όπου θα ενσαρκώσει τον επιβλέποντα της βάρδιας κατά τη στιγμή που ξεκίνησαν οι εκρήξεις και άρχισε η διαρροή μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας. Ο Watanabe δήλωσε χαρακτηριστικά πάνω στο κινηματογραφικό αυτό εγχείρημα: «Είχα υποσχεθεί στον Koichi ότι θα παίξω οποιονδήποτε ρόλο στην επόμενη ταινία του. Ωστόσο, αυτό ήταν ένα δύσκολο φιλμ για να αποτελέσω μέρος του όταν οι άνθρωποι της Fukushima υποφέρουν ακόμα από μία τέτοια απώλεια και καταστροφή. Ελπίζω ότι μαζί με το θαυμάσιο cast και τον Wakamatsu στην σκηνοθεσία θα κάνουμε μία ταινία που θα δείχνει την ένταση και τη γενναιότητα αυτών των ανθρώπων οι οποίοι εμπόδισαν μία τραγωδία επικών διαστάσεων».

Από μεριάς του ο Wakamatsu υπογράμμισε: «Το ατύχημα στην Fukushima συντάραξε όχι μόνο τον λαό της Ιαπωνίας αλλά και όλης της υφηλίου. Αυτή η ταινία αφορά τους εργάτες των σταθμών πυρηνικής ενέργειας που ήταν στην πρώτη γραμμή, αντιμετώπισαν μία άνευ προηγουμένου κρίση, και διακινδύνεψαν την ζωή τους για να σώσουν τις οικογένειές τους, τη γενέτειρά τους και να αποτρέψουν μια καταστροφή παγκόσμιας εμβέλειας».

Τα γυρίσματα του Fukushima 50 αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη Νοεμβρίου, με τους συντελεστές του να αποβλέπουν να προβληθεί μέσα στο 2020.