Ο Viggo Mortensen επιχειρεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το ‘Falling’

Ο πρωταγωνιστής του ‘Lord of the Rings’ επωμίζεται πια νέα καθήκοντα στο σινεμά
15 Οκτωβρίου 2018 18:21
Ο Viggo Mortensen επιχειρεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το ‘Falling’

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο δύο φορές υποψήφιος από την Ακαδημία, Viggo Mortensen θα προσπαθήσει να κάνει τα πρώτα του βήματα ως δημιουργός στον χώρο της 7ης Τέχνης μέσα από το κοινωνικό δράμα Falling, το σενάριο του οποίου θα επεξεργαστεί επίσης ο ίδιος.

Η ταινία θα αφηγηθεί την ιστορία της σχέσης ενός γιου με τον ηλικιωμένο πατέρα του. Ο Mortensen θα ερμηνεύσει έναν από τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους δίπλα στον Lance Henriksen (Aliens, Millennium, Near Dark, Mom and Dad, Appaloosa) και τον Sverrir Gudnason (The Girl in the Spider's Web, Borg vs McEnroe, Original). Ο Mortensen θα ενσαρκώσει τον ‘John Petersen’, που ζει με τον σύντροφό του, ‘Eric’, και την θετή τους κόρη, ‘Monica’, στην Νότια California.

Ο πατέρας του, ‘Willis’ (Henriksen), είναι ένας αγρότης του οποίου οι συνήθειες και η συμπεριφορά  ανήκουν σε μία πιο παλιά και συντηρητική εποχή και ένα πιο παραδοσιακό οικογενειακό μοντέλο. Όταν ο ‘Willis’ ταξιδεύει στο Los Angeles για να βρει ένα μέρος να αποσυρθεί και να περάσει το υπόλοιπο διάστημα που του απομένει με τον γιο του, οι δύο διαφορετικοί τους κόσμοι συγκρούονται και οι δυναμικές των δεσμών τους δοκιμάζονται.

Πίσω από την παραγωγή του project θα είναι οι Daniel Bekerman (The Witch, Percy) της Scythia Films, Marcel Zyskind (The Two Faces of January, Trishna, Mammut) και η Carol Spier (Eastern Promises, A History of Violence and the upcoming The Kindness of Strangers).

Η HanWay Films θα αναλάβει τα συντονίσει τις διαδικασίες διανομής του έργου στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό, με την διευθύντρια της εταιρείας, Gabrielle Stewartνα δηλώνει χαρακτηριστικά πάνω στο όλο εγχείρημα του Falling:  «Η βιομηχανία του θεάματος ανέκαθεν θεωρούσε τον Viggo ως ένα πραγματικά εκφραστικό καλλιτέχνη. Συνιστά έναν ταλαντούχο φωτογράφο, ποιητή και μουσικό. Το σενάριό του για το ‘Falling’ είναι ένα ισχυρό, καλά μελετημένο οικογενειακό δράμα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποτελούμε μέρος του υποσχόμενου και συναρπαστικού σκηνοθετικού του ντεμπούτου».